Persoonlijke hotspot vraag.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Cetas
  • Startdatum Startdatum

Cetas

Forum Gebruiker
Berichten
16
Ziggo ligt er hier uit dus tetheren alleen heb ik daarover een vraag. Het werkt goed maar ik moet wel mijn internetkabel uit de iMac halen anders krijg ik geen verbinding. Aangezien ik dit nergens lees ben ik wel is benieuwd of er meerdere mensen zijn die dit ook moeten doen?
 
weet niet of het ergens staat, maar als "internet er uitligt" heb je dik kans dat je connectbox het nog wel doet en de iMac dus een geldig IP adres krijgt. een "vaste" verbinding gaat vóór een draadloze, dus de iMac blijft via de vaste verbinding naar buiten kijken. op het moment dat je de kabel eruit haalt - of de connectbox uitzet - vervalt de verbinding en dus het IP adres en wordt er overgeschakeld naar de draadloze verbinding.
"works as designed".
 
Op mijn laptop idem...wifi schakeld uit ivm energie besparingmodus.
Netwerk kabel eruit..en wifi gaat autom. Aan.
 
Hoi Peter je hebt gelijk ik had een ip adres. Je hebt dus gelijk.
8)


Hoi Ber precies kabel eruit en gaan met die banaan.

Maar blijft raar dat dit nergens staat vermeld. Zelfs niet bij de support Apple. Toen ik de eerste keer mijn hotspot activeerde begreep ik er echt niets van. Blauw balkje verschijnt op de iPhone. Alle stoplichten staan op groen ( systeemvoorkeuren netwerk iPhone usb ) maar geen verbinding?
Totdat ik mijn internetkabel uit de iMac trok en de hotspot werkte.
 
Blijkbaar is de standaard dat bedraad prioriteit heeft, maar de volgorde kun je ook gewoon instellen in netwerkvoorkeuren bij de mac. Zet je wifi hoger op het lijstje, dan heeft de verbinding via wifi voorrang.

Maar de kabel er even uittrekken is simpeler dan in de instellingen rommelen.
 
Toch is dit gedrag vrij standaard en niet specifiek voor Apple, mijn Windows laptops reageren hetzelfde. Overigens vind ik het niet onlogisch, meestal is bedraad stabieler dan wifi wat de verbinding betreft. En inderdaad, geen 'internet' wil nog niet zeggen dat je draadverbindig weg is.
 
Terug
Bovenaan