peer2peer problemen met router

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

jowi

Hallo!
Er zijn al meer vragen over gesteld, maar niet voor mijn probleem volgens mij : ik kan mijn 'buurman' (die in dezelfde range zit als ik, 213.93.144.x ) niet bereiken. Ik kan hem niet pingen, kan zijn homepage niet bereiken, niks. En hij bij mij dus ook niet. We hebben allebei een router ertussen zitten, dat zal het probleem denk ik zijn. De tips op underground ( route add, p2p, arp -s ) hebben geen resultaat. Hoe los ik dit op ?
 
Heb je port 80 en ping niet gewoon dichtstaan op je router?
(jaja inkomend)
 
Port 80 op de router staat open. Voor de duidelijkheid, ik kan vanaf andere locaties buiten de 213.93.144.x range, bijv. op mijn werk, gewoon mijn site benaderen en pingen. Hetzelfde geld voor de buurman, ik kan zijn site vanaf mijn werk etc. gewoon zien en pingen etc. Nu weet ik dat Chello port 80 blocked (?) dus de site staat op een andere port, die dus ook keurig op de router openstaat, en ge-redirect wordt naar port 80 van de server. Bij de buurman hetzelfde verhaal... Overigens werkt chatten via messenger dus gewoon wel.... totdat je voice-ip wilt doen of webcam's wilt gebruiken etc.
 
"route add <destination> <gateway>"
Welke gateway gebruik je hier voor?

Voice/video met messenger werkt volgens mij sowieso niet met
een router.
 
Voor <gateway> gebruikte ik de chello gateway; 213.93.144.1... ook als ik de router als gateway zet (dus 192.168.1.1) gaat het niet. Ik vermoed dat ik het moet zoeken in een 'static route' setting in de router, maar ook daar kom ik niet veel verder mee.

Overigens heeft dit wel gewerkt, toen ik een paar weken geleden voor het eerst chello had, ik had toen een tijdelijk ip adres van chello in de 80.56.x.y range. Mijn buurman zat toen al wel in de 213.93.144.x range. Toen ging alles gesmeerd, ook met de router, en ook met messenger voice/video. Toen hadden we inderdaad heel eenvoudig met route add <ip> <gw> de boel werkend gekregen.
 
Misschien zijn er anderen onder ons die mijn probleem onder de knie hebben ? Dus 2 buren die in hetzelfde domain zitten, en beiden met routers, maar die elkaar wel kunnen pingen en wel elkaars website kunnen bekijken etc ? ( even hypothetisch gezien dan he, van die website's enzo ::) )

ik wacht met spanning af....
 
Is er echt NIEMAND met een router die zijn buurman's router gewoon kan pingen in hetzelfde subdomein ? NIEMAND ?!??!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan