PC verbindt niet meer na ander kabeltje

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

MichielV

Ik heb sinds gisteren een tweede pc. Deze is voorzien van twee netwerkkaarten en dus wil ik (foei foei) een netwerkje aanleggen met m'n andere pc. Ik zat dus te denken aan de chello-verbinding op m'n nieuwe pc binnen te halen en vervolgens met een crosskabel de tweede kaart aan m'n oude pc te hangen. Ik heb hier even mee zitten stoeien, maar had geen tijd om 't allemaal goed te doen.

Ik heb daarop m'n chello-kabel weer in de netwerkkaart van m'n oude pc gehangen, maar oh help: geen internetverbinding meer. Hij ziet verbinding met EEN netwerk, de modem is online... maar noppes online.
Kan het zijn dat de netwerkkaart van slag is geraakt doordat ik er een crosskabel in heb gehad en nu weer Chello? Kan ik dit resetten, of ergens netwerkinstellingen zo wijzigen dat m'n oude pc weer gewoon online gaat?
 
Is dit een andere netwerkkaart dan je eerst aan je modem had hangen? In dat geval, check de FAQ :)
 
RTFM zeg ik altijd... en als je d'r dan niet uitkomt ff de lampjes van je modem checken ;D
 
Ik zou het hele spulletje uitzetten, modem uit laten staan, een leuk spelletje op je PC gaan spelen en dan je modem er weer inprikken, -kijken wat ie doet ;-)
 
Ik weet niet of het klopt, maar als je windows 2000 op je pc hebt.
Je bouwt er een nieuwe netwerkkaart in en je doet ipconfig /release en daarna ipconfig /renew, en je gaat als de sodemieter even naar je modem, die even uitzetten, en ongeveer 10 sec. later aanzet, is je modem ook gereset.
Oke bij mij doet ie dat, maar of het ook zo hoort ;D ;D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan