• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Pc valt spontaan uit

R

rozema bert

Mijn P4 met windows 98 valt regelmatig spontaan uit (blauw scherm met foutmelding) als ik schakel van pagina naar ander pagina) intern geheugen probleem? :][
 
Oef, dat zijn altijd van die vage problemen.
Maar een P4 met windows 98? Ik raad je aan om Windows XP te gebruiken, als je dan meteen wat nieuw geheugen erbij besteld kun je de OEM versie kopen (iets van 100 euro).

Windows XP OEM
 
Mijn pc leverancier zegt dat te veel progammatuur op de achtergond heb lopen.
Ik als leek...denk dat dit te maken heeft met te weinig werkgeheugen mischien?
Of zal windows 2000 dit probleem voor mij kunnen oplossen?
 
Mijn leverancier stuurt mij deze info: en zegt er verder niet te weten wat hij kan doen voor mij?


16-bit code versus 32-bit code
Het verschil tussen 16-bit code en 32-bit code ligt in de hoeveelheid gegevens die de code in één keer kan verwerken. Een stuk 16-bit code kan maximaal 16 bits aan gegevens per keer verwerken. Een 16-bit cijfer kan waarden tot 65.535 bevatten. Als een 16-bit code echter een groter aantal krijgt te verwerken, moet het extra bewerkingen uitvoeren om de extra waarden te kunnen verwerken. Een 32-bit code kan echter 32 bits aan gegevens per keer verwerken. Hierdoor kan het waarden tot maximaal 4 GB verwerken. Doordat 32-bit code grotere hoeveelheden gegevens tegelijk kan verwerken, is de snelheid van een 32-bit systeem natuurlijk groter dan die van een 16-bit systeem. De 32-bit code verwerkt 16-bit gegevens echter met dezelfde snelheid als de 16-bit code dat doet.

16-bit programma's tegenover 32-bit programma's
Een 16-bit programma is een programma dat een 16-bit code gebruikt. Een 32-bit programma is een programma dat een 32-bit code gebruikt. Een 32-bit programma is sneller dan een 16-bit programma wanneer wordt gewerkt met hoge waarden.

Een ander voordeel van een 32-bit programma ligt in het gebruik van geheugenadressen. Programma's met 32-bit code kunnen vlakke adresruimtes gebruiken. Dit betekent dat 32-bit programma's bij het gebruik van grote waarden sneller toegang kunnen krijgen tot geheugenlocaties dan 16-bit programma's.

Deze twee verschillen hebben tot gevolg dat sommige 32-bit programma's bepaalde soorten informatie sneller verwerken dan 16-bit programma's. Programma's die te maken hebben met grote waarden, zoals een grote spreadsheet, hebben het meeste baat bij een 32-bit code.

Het 32-bit voordeel van Windows 95
Windows 95 kan zowel 16-bit programma's als 32-bit programma's uitvoeren. Het kan echter de prestaties van een 32-bit programma aanzienlijk verbeteren door de volgende extra voordelen:

Betere multi-tasking. Windows 95 verdeelt de processortijd efficiënter over 32-bit programma's. Daardoor reageren 32-bit programma's onder Windows 95 in het algemeen beter dan 16-bit programma's.
Multi-threading. 32-bit programma's kunnen met Windows 95 extra modules genereren die op de achtergrond worden uitgevoerd terwijl u door gaat met de activiteiten op de voorgrond.
Lange bestandsnamen. De 32-bit applicaties van Windows kunnen namen accepteren die langer zijn dan acht tekens.
 
rozema bert zei:
Mijn leverancier stuurt mij deze info: en zegt er verder niet te weten wat hij kan doen voor mij?

wat een ei zeg... (die leverancier) ...
Ik zou zoals Rene inderdaad een nieuwer besturingssysteem installeren.
 
Ideetje:

nadeel windows98: heeft geen softwarematige cpu cooler( Halt command).
DWZ je processor gaat altijd 100% vol gas .(dus ook nu in deze hete zomer :P , als luchttemp gem. 25*c is)
Windows ME ,2000 ,XP en die meuk hebben het standaard in het OS.

Hier vind je een proggie "Rain" het is een softwarematige cpu cooler voor windows 98.
https://www.benchtest.com/downloads/rain20.zip
https://www.benchtest.com/rain.html
installeren , en je ziet icoontje rechtsonderin je scherm , met druppeltjes coolt-ie (halt command is enabled)

Rain = gratis , dus goedkoper dan nieuw OS , of bandbreedte die je nodig hebt om OS te downloaden ;D

Betreft Linux: geen zorgen , dit zit er al standaard in sinds 1984(gokje :) )
 
Als het scherm er uit knalt heb ik een blauw scherm met de melding fatale uitzondering (windows)
met een nummer OE 018F:BFF9DFFF
Weet iemand wat dit inhoud?
 
dat weet niemand, misschioen alleen ome bill... Windows XP is beter, de blauwe schermen zijn eruit. Wil je helemaal geen vastlopers meer? Linux! is gratis en stabieler. Maar als je windows wilt blijven gebruiken koop of "koop" dan XP.
 
Maar wat moet ik nu met dat verhaal (zie hier boven) 16 en 32 bits
Ik wil maar 1 ding, dat ik niet om de 15 minuten mn pc uitvalt en weer opnieuw moet opstarten. draai nu met windows 98/P4
Moet toch te doen zijn dat deze pc normaal zn werk aan kan!
 
Vooruit.. nog 1 ding dat je kunt proberen:
https://www.windowsupdate.com

En installeer nu alle updates (20x rebooten). Je zal een paar keer terug moeten naar die site tot je echt alle updates hebt geinstalleerd.

Als je dan nog vastlopers hebt > Windows XP installeren! En in godsnaam niet UPGRADEN, maar gewoon lekker opnieuw beginnen, full install!
 
Terug
Bovenaan