• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Password van router resetten

F

Friso

Ik heb een edimax BR-6004+ maar nu ben ik het password kwijt. Ik heb wel zo'n com1 kabeltje maar die werkt niet met hyperterminal. Dan krijg ik alleen een wit scherm te zien en er gaat ook geen lampje op de router branden.

Wie weet een andere methode om de router te resetten ?
 
een tijdje uit laten staan? (stroom er af, 15 minuten wachten)
 
Stroom van je router afhalen werkt dus niet. Want de eeprom zal dan echt niet ontladen (deed ie het wel dan had je een foute router).

Als het goed is (heb zelf 2 merken routers gebruikt waar dat kan , dus denk ik ook bij jou router) kan je een hardware reset uitvoeren. Vaak gaat dat via een microswitch ergens achter op de router.

Doe jezelf een plezier en kijk effe in de handleiding van je router bij reset of hardwarereset. Als je dat n.l. correct uitvoert gaan alle instellingen op je router naar factory-default , dus ook je passwoord. En daarna tik je dan (of niks varieert per router) de hardware default passwoord in. ( kan iets zijn als "admin" ofzo).

succes , rtfm
 
in het boekje staat dat je hem via hyperterminal moet resetten maar dat werkt dus niet :|
 
Ik heb wel zo'n com1 kabeltje maar die werkt niet met hyperterminal.
Is dit de originele meegeleverde nulmodem kabel?
Zoniet toch even op zoek naar een nulmodem kabeltje.
 
Terug
Bovenaan