• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Pas op als je een koppelteken '-' in je ALIAS emailadres hebt staan.

D

D@Loup

Hoi,

M'n 1e bericht hier op het forum. ;D

Was deze week bij m'n schoonouders -hebben Chello Starter- en die klaagden over het feit dat ze klaarblijkelijk al enige weken geen email hadden ontvangen. Na wat testjes bleek dat ze noch mail konden versturen noch mail konden ontvangen. Had ze aangeraden om de helpdesk te bellen en dat hebben ze dan ook gedaan. Ik was dan ook verbaasd over het feit dat degene die ze aan de lijn had, 'slechts' vroeg of ze wilden controleren of er een IP adres was toegekend en indien JA dan zou alles wel weer werken...........duuuuuhhhhhh :9

Ik heb teruggebeld en kreeg een zeer behulpzame medewerker aan de lijn. Situatie nog even uitgelegd en die kwam erachter dat er ineens geen 'alias' meer gekoppeld was aan het originele emailadres. Dit adres (dus het alias) gebruikten ze echter al meer dan een jaar) en nu was het 'ineens' verdwenen. :'(

Bleek dat ze bij Chello een één of andere service update hebben uitgevoerd dat alle 'aliassen waarin vreemde tekens staan' gewoonweg niet meer accepteerd. Ik vroeg daarop waarom gebruikers hierop niet zijn geattendeerd, dan wel hierover niet zijn ingelicht. Tsja dat wist degene ook niet maar zag wel in dat de fout dus duidelijk bij hun lag. Hij verontschuldigde zich voor hetgeen gebeurd was, maar dat hij het niet meer kon terugdraaien. Enige oplossing was nu om dan maar een aliasadres aan te maken zonder '-'. Punten (.) en underscores (_) zijn nog wel toegestaan.

Na het aanmaken van een nieuwe alias werkte alles weer correct. :6

Tot zover dit verhaal.................
 
D@Loup zei:
'aliassen waarin vreemde tekens staan'
Dat dit na al die tijd nog steeds niet is hersteld!
Ik heb een koppelteken tussen mijn achternamen staan en dan is het fijn als je die ook 'gewoon' in je alias kwijt kunt.
 
In mijn emailadres staat ook een streepje "-" maar ik ontvang nog steeds gewoon email???
 
Papendrecht zei:
In mijn emailadres staat ook een streepje "-" maar ik ontvang nog steeds gewoon email???
Klopt, is bij mij ook het geval.
Je kunt alleen geen nieuwe aliassen aanmaken met een "-" er in.
Irritant dus als je bijvoorbeeld voor vrouw en/of kind(eren) eigen mailboxen wilt aanmaken.
 
Terug
Bovenaan