• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

parental control. Wie heeft er ervaring mee?

little_peet

Forum Gebruiker
Berichten
499
Ik ben opzoek naar een goede parental control.
Ik heb er al een aantal geprobeerd maar de meeste zijn op de engelse taal gericht, en houden niet de nederlandse sites tegen.
Ik weet dat die dingen in het geheel niet waterdicht zijn. Maar het gaat om het gevoel bij een ouder, dat zoon lief van 8 niet zomaar sites tegen komt die niet geschikt zijn voor jeugdige kijkers.

De waarschuwing van klik op Nee als je nog geen 18 bent houd niemand tegen. Ik weet ook dat een kind van 8 waarschijnlijk de kennis wel op doet om zo'n geval te omzijlen, maar dan is ie gericht op zoek en vindt ie toch wel wat ie wil. Het gaat er meer om dat ie niet perongelijk op zulke sites komt. bijvoorbeeld via de chello.nl pagina of via de freerecordshop site.

Wie kan mij helpen een goede keuze te maken?
 
Norton Internet Security 2005

Daar zit ouderlijk toezicht bij in, evenals virusscan, antispam en een firewall. ;)
Alleen is het 'in de winkel' wel duur.  :P

Je kan daar vanallerlei catechorieën opgeven die geblokkeerd moeten worden.
En als je XP hebt kan je instellen dat als hij inlogd hij gelijk op zijn eigen account van Norton Internet Securtiy is ingelogd met dus ouderlijk toezicht.

*Een gebruiker met ouderlijk toezicht moet eerst wachten tot de balk van ouderlijk toezicht is geladen als hij op internet wilt. (hangt af van computer snelheid)

index.php
 
Je  kan omtebeginnen toch de site opties uit IE gebruiken, en alle toegang tot bestanden blokkeren, en met google vind je vrijveel prgr, ook bij www.tucows.com staat wel e.e.a.
 
ik heb nou netnanny geinstaleerd maar het probleem is dat de computer daar zo traag van wordt dat het niet eens meer leuk is om er achter te gaan zitten.

Ik ben bang dat dat met norton het zelfde probleem is.

Ja, uiteraard heb ik met google gezocht, en er ook een aantal geprobeerd, maar ik hoopte dat er hier iemand rond zwierf die er zelf een gebruikte voor de nederlandse markt.

Het probleem is namelijk dat je bij die amerikaanse die op internet zo te vinden zijn, eerst 2 dagen aan het instellen bent wil je ook de nederlandse sites er uit filteren. En dan wordt de computer er ook nog is rete traag van. het is maar een pentium 2
 
Als je een router gebruikt wilt er ook wel eens een parentcontrol opzitten.
heb hier ondernadere een belkin router die parentcontrol ondersteunt, en alle site's worden ondersteunt.
 
Het probleem is ook heel vaak dat je bijvoorbeeld de site "nuspelen.nl of foxkids" toelaat voor je kinderen in je router en/ of firewall.
Maar als ze op een spel klikken wordt het automatisch doorverwezen naar een andere site. En wat gebeurd er dan? Hij kan het niet spelen omdat dit buiten nuspelen of foxkids valt, dus geblocked.....
 
Misschien is FilterNet iets? De EO https://www.eo.nl/portals/filternethome.jsp biedt dit aan o.a. met de specifieke toevoeging:

Extra Nederlandse categorieën*
- Obsceen en smakeloos
- Pornografie
- Satanisme

* Let op: De extra categorieën zijn specifiek voor FilterNet en zorgen er voor (in tegenstelling tot andere aanbieders) dat websites in de Nederlandse taal worden gefilterd.

Ik heb verder niet gekeken of en hoe het werkt, mijn kinderen zijn al wat ouder en toen ze nog jong waren keek ik altijd zelf waar ze mee bezig waren.
 
Mario zei:
Het probleem is ook heel vaak dat je bijvoorbeeld de site "nuspelen.nl of foxkids" toelaat voor je kinderen in je router en/ of firewall.
Maar als ze op een spel klikken wordt het automatisch doorverwezen naar een andere site. En wat gebeurd er dan? Hij kan het niet spelen omdat dit buiten nuspelen of foxkids valt, dus geblocked.....

Er bestaan nederlandse sites die zich hier speciaal oprichten.

Je zou een prgr moeten hebben met een learn mode, waarbij jezelf aangeeft wat wel en niet mag en dat vervolgens uitvoerd.
Of zelf maken
 
Yaksa zei:
Misschien is FilterNet iets? De EO https://www.eo.nl/portals/filternethome.jsp  biedt dit aan o.a. met de specifieke toevoeging:

Ik  heb verder niet gekeken of en hoe het werkt, mijn kinderen zijn al wat ouder en toen ze nog jong waren keek ik altijd zelf waar ze mee bezig waren.
Filternet is op zich een goeie provider net als ieder ander. Alleen is het heel vaak mogelijk dat bijvoorbeeld sites benaderd worden vanuit het oogpunt van bijvoorbeeld studies etc... die misschien wel een pop-up o.i.d. bezitten waardoor de site in zijn geheel word geblokkeerd.

Ik zou gaan voor norton parental control.

een 100% oplossing voor internet is helaas uitzetten van het apparaat.
 
Kijk eens op https://www.krowser.nl/ In gebruik bij heel veel basisscholen en aan bevolen door verschillende ouder organisaties
 
Terug
Bovenaan