• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

P2P op dit moment meest betrouwbare snelheids meting voor upload?

  • Onderwerp starter The PyroPath
  • Startdatum
T

The PyroPath

Ik ben tot de conclusie gekomen dat op dit moment P2P het betrouwbaarst is om je upload te meten, misschien niet het meest legaal maar alle andere schoten te kort op dit moment:

speedtest upload zo'n klein bestand dat het haast niet meer betrouwbaar is voor een 1Mbit upload, de test server van UPC wil om een of andere duistere reden niet boven de 48 kbyte/s uit komen en morax ofzo lijkt niet te willen werken.

Dus emule op onbeperkt gezet en kijken hoe snel mensen mn bestanden konden wegtrekken, en wat blijkt ik kom aan 120 Kbyte/s wat met 0,96 Mbit overeenkomt en dus goed in de buurt van wat beloofd wordt.

andere manier is natuurlijk iemand met een ftp een bestand sturen die ook die 1Mbit kan ontvangen, MSN ed zijn meestal niet betrouwbaar omdat die volgens mij een limiet hebben.

ik dacht laat ik deze optie eens delen met iedereen hier, nadat ik er achter kwam dat de andere tests niet goed maten en ik toch met een aantal dingen gelijk behoorlijk hoog uit kwam.

de upc testserver is trouwens omgeving amsterdam...
 
Ik denk dat het aan je client ligt dan. Want mordax/speedtest doen het bij mij prima op de upload te testen. Ik heb 8mbit en daardoor een upload van 118 Kb/s, deze is bijna gelijk op alle sites. Dusss. Weet niet of het helemaal klopt wat je zegt. :)
 
Klopt wel wat hij zegt.Dit was mij ook al opgevallen,maar mordax doet het bij mij altijd zeer goed.
Speedtest.nl is idd niet even betrouwbaar.

"edit"
de upc testserver is trouwens omgeving amsterdam...

Ik doe het meestal slecht op de testserver van upc,en ik woon in amsterdam...
 
TRUE.... speedtest is een beetje gaar.....komt door dat kleine bestand idd..... :)
 
Terug
Bovenaan