• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

P2P langzaam

R

ripped

Het is al bekent op www.coax.nl dat p2p langzaam is. Weet iemand alternatieve of gratis newsservers die je met newsleecher kan gebruiken. Of welke programma's hebben jullie ervaring mee om mee te werken die goed bevallen en op een hoge snelheid kan downloaden?

Zie hier:

Klachten over P2P verkeer chello

20 Mrt. '05 COAX ontvangt de laatste dagen veel klachten over het slecht functioneren van peer2peer dataverkeer bij chello. Dit type verkeer wordt voornamelijk gebruikt om muziek, video en software bestanden direct uit te wisselen, zonder tussenkomst van een server. COAX zal navraag doen bij chello wat de oorzaak kan zijn van deze klachten, en wat er aan gedaan gaat worden.


Klachten over P2P verkeer chello (deel 2)

21 Mrt. '05 COAX ontvangt de laatste dagen veel klachten over het slecht functioneren van peer2peer dataverkeer bij chello. Vandaag hebben wij kontakt gehad met UPC. De oorzaak van de problemen ligt in een nieuwe tool die gebruikt wordt voor het aanpassen van de prioriteit van de verschillende data-verkeers-stromen. Elke provider gebruikt iets dergelijks om belangrijk verkeer betrouwbaarder en sneller te kunnen afhandelen dan minder belangrijk verkeer. Helaas functioneert de nieuwe tool nog niet optimaal. Volgens UPC is het niet de bedoeling bepaald dataverkeer expres te knijpen. Alleen als het erg druk is zou dit voor kunnen komen. Normaal gesproken is er voldoende bandbreedte voor alle dataverkeer. UPC werkt er hard aan om de nieuwe tool goed te laten werken. Woensdag zullen wij opnieuw kontakt hebben met UPC. Wij nemen aan dat UPC al het mogelijke doet om de problemen zo spoedig mogelijk op te lossen. COAX snapt niet waarom UPC niet zelf iets zegt over deze problemen op bijvoorbeeld de netwerkstatus pagina.


Kachten over P2P verkeer chello (deel 3)

24 Mrt. '05 COAX ontving de laatste tijd veel klachten over het slecht functioneren van peer2peer dataverkeer bij chello. Vandaag hebben wij opnieuw kontakt gehad met UPC. Volgens UPC zouden de meeste chello gebruikers al een duidelijke verbetering hebben gemerkt sinds 23 maart na een configuratie wijziging. Bij deze wijziging is meer bandbreedte toegekend aan peer2peer verkeer. UPC zal in de komende weken opnieuw een investering doen in uitbreidingen op het netwerk zodat filesharing/P2P verkeer weer optimaal kan werken. Eind april zijn de uitbreidingen afgerond.
 
Nou daar hebben we dan een maand of 3 voor lopen galbakken.Eindelijk een kleine toezegging.
Het komt hier op neer dat als we niks zeggen we gewoon als stomme koeien worden behandeld .Alleen had upc niet zo'n grote tegenstand verwacht , ook hadden ze niet zo'n leegloop van hun klanten bestand verwacht.
Tja UPC er zijn nu meerdere marktpartijen waar mensen ook naar toe kunnen gaan, het alleenrecht wat jullie een tijdje hebben gehad op de kabel is voorbij , er is nu ADSL en TV hoeft binnen jaar ook niet meer over de kabel(Digitenne of digitale televisie van de KPN).De tijd van heersen is voorbij , nu zullen jullie moeten buigen om nog klanten binnen te halen.
LETWEL HEEL DIEP ZULLEN JULLIE MOETEN BUIGEN.
Door de manier zoals jullie met jullie klanten de laaste jaren zijn omgegaan lijkt het mij duidelijk dat de groei bij er bij UPC nu wel uit is.
Misschien over een jaar of 5 als UPC heel klantvriendelijk is geworden zullen ze misschien nog een beetje kunnen gaan groeien.
Misschien moeten ze economie gaan studeren om uitgelegd te krijgen wat marktwerking is.

Da Capodicapo ;D
 
:-\ maar welke p2p programma's zijn snel om mee te werken. En welke newsservers (gratis) zijn goed.
 
ripped zei:
:-\ maar welke p2p programma's zijn snel om mee te werken. En welke newsservers (gratis) zijn goed.

Alle behoorlijke P2P zijn gecapped en gratis goede servers bestaan niet tenzij je ISP gul is zoals bijv casema
 
ik werk met Azureus op een site die redelijk snel is. (450kb/s) https://www.liquidtorrent.org.
kijk daar maar eens
wilfred ;D ;D ;D
 
;D en dat is gemiddeld hoeveel KB/s???

:o hoeveel blijf je dan wel stabiel in kb/s???
 
emule loopt niet echt meer zo soepel,maar dit verschilt toch met de files die je wilt hebben,nieuwere releases komen niet snel binnen .Bitcomet loopt wel aardig,maar ook hier geld dat je meerdere files tegelijk moet doen om een leuke download snelheid te krijgen.
Deze 2 proggies gebruik ik,ik geloof dat de programma's allemaal niet zoveel van mekaar verschillen dus neem degene die jou het meest aanspreekt.Voor de rest is het een kwestie van instellingen.
Maar het blijft een feit dat p2p momenteel niet zo goed loopt alsmede bitorrent,uitzonderingen daar gelaten.

Vergeet niet dat in de afgelopen maanden bepaalde servers door o.a stichting brein zijn aangevallen,en er zijn ook een aantal fake servers in omloop gebracht om de boel te verstoren,nieuwe ip.filters verhelpen dit maar ik heb toch het gevoel dat deze filters teveel van het goede zijn.
 
ja klopt, maar in nederland worden de uploaders aangepakt maar ze zijn nog niet gerechtigd om dit via de provider te doen, verschillende werken hieraan mee maar chello staat niet op het lijstje. Alleen kan dit met een gerechtelijk bevel worden opgevraagt worden ;D ;D
 
Pontfoort zei:
ik werk met Azureus op een site die redelijk snel is. (450kb/s) https://www.liquidtorrent.org.
kijk daar maar eens
wilfred ;D  ;D  ;D
What the fokk 450kb/sec bij LT :| daar kom ik duz echt niet sneller als 100.... bij BT wel.....

enu ripped nogmaals: EDIT knopje..!!!
 
Terug
Bovenaan