• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

p2p langzaam? hier de tip!!!!!

X

XiniX

stel in je p2p programma de poort in op poort 80. op deze poort zit het HTPP protocol, de enige poort die chello nooit zal knijpen, omdat die poort voornamelijk de snelheid van het browsen bepaalt. Dus stel je poort in op 80 (en additioneel 81) om op full speed aan de gang te gaan...


Haal eruit wat erin zit
 
ik denk dat chello wel andere truckjes heeft om p2p aan te pakken, maar ik heb de laatste tijd nergens meer last van

full speed
 
Ook isp's leren van hun gebruikers.
Dus andere poort kan snelheid terugbrengen tot abbo specificaties.(zoals het hoort dus), echter is het afhankelijk van de kennis die de isp/netwerkbeheerder heeft. De netwerkhardware ontwikkeld ook door op de wens van de zeg maar isp. Tegenwoordig kijkt men naar de package header.

Houd in je zet bv p2p op poort 80 zoals boven , echter na enkele miliseconde zakt je snelheid in ivm sisco meuk die package header van poort 80 leest, en ontdekt dat het geen browser gerelateerd pakket is van data, maar p2p gerelateerd, dus volautomatisch laagste prioriteit.

Mogelijk werkende oplossing hiervoor: gebruik P2p programma die pakketten encrypt voor het verzend. Zo kan netwerkhardware minder makkelijk packageheader lezen en ontdekken dat het een p2p pakketje is.(moet ie eerst gaan decrypten, en dat gaat(mag?) niet snelgenoeg voor realtimefunctie.

Overigens met een proggie(als p2p programma bandwithcontrol niet ondersteund) als Netlimiter 1.30 de bandbreedte van het p2p programma zo instellen dat je bandbreedtegebruik net iets onder abbospecificaties zit.(zo grijpt isp hardware minder snel in en is de data flow gelijdelijker).

succes...maar eeh geencrypte p2p is enige mogelijkheid.

P2P via WiFi/WiMax zal wel gaan heersen in de toekomst.
 
Hoi koos,
wat gebruik je dan ?
zit je rechtreeks met je pc op je kabelmodem ?

???
 
Is dat niet een tip uit 2000 al ;D

Hellaas werkt het zo niet meer...
 
McRonald zei:
Hoi koos,
wat gebruik je dan ?
zit je rechtreeks met je pc op je kabelmodem ?

???

ja ik zit rechtstreeks met mijn pc op de kabel modem, ik haal gewoon snelheden van 440 kb/s met azurues. Wel moet goed geseede torrents natuurlijk maar heel veel mensen halen met goeie geseede torrents nog steeds slechte snelheden omdat ze dan zeggen dat chello de p2p knijpt. Dat spreek ik niet tegen want ik heb zelf ook bar slechte snelheden gehad met bittorent (p2p) maar dat is nu allemaal weer over

vraag niet hoe ::)

edit: mischien dat het toch een server probleem was ivm teveel dataverkeer en dan ze nu dingen hebben opgelost, ik woon in friesland en blijbaar zijn ze daar het eerst mee aan de gang geweest ;)
 
01maniaxie zei:
Is dat niet een tip uit 2000 al ;D

Hellaas werkt het zo niet meer...
idd probeer ik ze ook duidelijk te maken, maar ja laat ze maar proberen, leren ze van ;D

tip: we zitten nu in 2005 package header scanning.
dus 2006 wordt zware encryptie...hehehe
 
Ik had een periode dat het leek dat alles weer uncapped was, nu weer niet.. mischien router weer terughangen...
 
Gisteren (zondag 10-7) leek het tot een uur of 17.00 uncapped te zijn. Nu verlies ik om de 35-40 minuten vrijwel alle active download connections (uploads gaan gewoon door). Alsof er elke keer een soort reset knop wordt ingedrukt maar dan alleen voor downloads....
 
ja sinds een dikke week is het weer drama met chello....

van 125 kb gemiddeld kom ik nu niet boven de 35 gemiddeld.... :9
 
Terug
Bovenaan