Overname door UPC Nederland van Canal+

G

Gerard V

Gegroet Medeforumleden,

Zojuist las ik op de site van www.canalplus.nl de volgende mededeling per 16-11-2004 deelt Canal+ dat zij alles aan UPC verkopen e.e.a. dient in het 2e kwartaal 2005 effectief te worden.

Dit is na te lezen op de site bij over canal+  nieuws

Gerard    :'( :'( :'(
 

HardcoreHoolie

Forum Gebruiker
Berichten
432
Betekent dit nou dat canal+ UPC wordt????

Want ik zie er niets over staan op de site.

Uhhhh.. kheb met me neus gekeken haha, Ik ben benieuwd :S

Greetz
 

Tweety

Forum Gebruiker
Berichten
223
De overname betreft de zogeheten premium content diensten, oftewel de betaaltelevisie (films en voetbal) van Canal+. De investeringsmaatschappijen achter de Nederlandse Canal+-activiteiten, Airbridge Investments en Greenfield Capital Partners, ontvangen 24,75 miljoen euro. Chellomedia, onderdeel van UGC, wordt de officiële eigenaar van de premium content.

"De overname betekent vooral dat de rechten van de programma's gescheiden worden van het distributiebedrijf", legt UGC-woordvoerder Bert Holtkamp uit. Chellomedia wordt, als overname wordt goedgekeurd, eigenaar van de rechten van de films en de voetbalwedstrijden. Het bedrijf kan deze doorverkopen aan kabelaars, die de programma's vervolgens kunnen aanbieden aan de consumenten.

Met één van die kabelbedrijven, UPC Nederland, is inmiddels een contract gesloten. Hierdoor kunnen UPC-abonnees zich al binnenkort abonneren op Canal+ zonder daarvoor een andere decoder nodig te hebben. Voor Canal+-abonnees verandert er vooralsnog niets. In het algemeen moeten consumenten zich straks makkelijker kunnen abonneren op een betaalde televisiekanaal, zo is de bedoeling.

https://www.webwereld.nl/nieuws/20037.phtml
 

little_peet

Forum Gebruiker
Berichten
499
Dit heb ik al een half jaar eerder gelezen. aan het begin van upc digital was al bekend dat upc canal+ over zou gaan nemen. het zou toen voornaleijk gaan om de abonees. upc had dan meteen 300.000 klanten voor digital. Canal+ betaal dienst zou dan op termijn gaan verdwijnen en in het pakket opgenomen worden om UPC digital aantrekkelijker te maken.
 

Tony

Forum Gebruiker
Berichten
2.653
Internet
  1. KPN
Digitale TV
  1. KPN
UPC Digital heeft nog maar 60.000 klanten...dus meer klanten kunnen ze wel gebruiken...vandaar de overname intentie van Canal+ door UCG.
Het gaat allemaal wel geld kosten.....extra pakketje voor dit en voor dat....voetbalkanaal is al 10 euro bv.  Cinenova is nu ook al 10 euro....
Juli 2005 weten we meer  ;D over het prijskaartje wat ze gaan hangen aan DTV.
 
M

MisterT

Canal + digital beheerst toch ook de sateliet verbindingen voor Nederland.
Ik ben benieuwd wat het opwaarderen van een sat kaart zo per jaar gaat kosten
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.113
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Het is een verwarrende constructie en dus ontstaat er spraakverwarring.
De canal+ zenders Canal rood, canal blauw en canal geel zijn in handen van chellomedia, wat een dochtermaatschappij is van UGC.
De satelietzenders zijn nog steeds in handen canal digital Nederland en dat staat los van UGC,  UPC of chellomedia.

De nieuwe eigenaren van canal digitaal, een investeringsgroep, zijn wel bezig om ook canal digtal Nederland aan te passen. Wat er allemaal precies gaat gebeuren is nog niet bekend. Wat al wel bekend is, is dat er begin 2005 voor het eerst sinds jaren begonnen wordt met het veranderen van de keys, zodat zwartkijken moeilijker wordt.
In 2e instantie wordt het oude coderingssysteem irdeto1 uitgeschakeld, waarna alleen nog de niet gehackte coderingen irdeto 2 en seca 2 gebruikt worden en dan is zwartkijken voorbij.

Waarschuwing:
Gelet op het bovenstaande, ben voorzichtig met het kopen van een satelietontvanger waarvan de verkoper beweert dat je gratis naar de Nederlandse zenders kunt kijken.
Voor meer informatie kijk op een sateliet board, bv: https://www.sat4all.com
 

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan