• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Outlook vervelend mail binnenhalen

Status
Niet open voor verdere reacties.
N

Niomio

Wij gebruiken MS Outlook voor email. We hebben een aantal aliassen in gebruik.

Wanneer we de mail verzenden/ontvangen dan vraagt Outlook in het scherm 'voortgang verzenden/ontvangen' om de gebruiksnaam en het wachtwoord.

Die hebben we al ingesteld, maar toch wordt er weer om gevraagd. Dan vullen we die in (eigenlijk alleen maar een vinkje zetten bij Het wachtwoord opslaan en op OK drukken want alles staat al ingevuld). Dan kan Outlook tot wel 10 keer toe hetzelfde scherm tonen en vragen om 'netwerkwachtwoord opgeven'. Daarnaast ontvangen we dan wel 4 keer de mail. Elk bericht komt dus 4 keer binnen.

Lijkt me niet normaal.. Iemand een oplossing?
 
je hebt waarschijnlijk per alias een profiel aangemaakt, in de profielen van de aliasen bij het servers tabblad,even het vinkje uitzetten van account meenemen met synchroniseren en het probleem is verholpen
 
Wij hadden inderdaad voor elke alias een apart account aangemaakt. Ik heb nu ons standaardadres laten staan en nu checkt ie nog maar een keer en dat scheelt een hoop geklik.

Maar hoe kunnen we dan aangeven dat we met een ander alias willen versturen? Dus niet met de alias die we als standaard hebben opgeven?

Mio
 
O ja ik heb het zo opgelost, want ik kon dat van profielen en synchroniseren niet vinden.
 
Je kunt niet echt iets verzenden met een alias. Je kunt wel je afzender-adres aanpassen, inderdaad: door verschillende accounts aan te maken. Ik zou dus zeggen: gewoon er weer inzetten en de tip van dayzer proberen uit te voeren.

Lukt je dat tochniet, dan kun je per mailtje het reply-to-address veranderen. Maar dat lijkt me niet helemaal je bedoeling.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan