• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Oude opstelling bij de binnenkomst van de kabel oorzaak van te zwak signaal?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter ambos52
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

ambos52

Ik heb twee televisies op een aansluiting gehad. Een HDTV gekocht met een kaart in de TV. Daarna kreeg ik toch wat storing (blokjes etc..) op een paar zenders. Dus een versterkte splitter gekocht. En nog regelmatig (wél iets minder) krijg ik die blokjes te zien en meldingen dat het signaal zwak is. Ook is Eurosport HD al (weer) een tijdje uitgevallen.

Nu komt de TV-kabel binnen in een kastje aan de buitenmuur, zoals dat er al vele jaren zit.
Naast dat kastje heeft Casema toentertijd een tweede kaste geplaatst, dat met het eerste kastje een een kort coaxkabeltje kabeltje verbonden is.
Uit dat tweede kastje komt één uitgang waarop door diezelfde Casema toentertijd een soort antiek uitziend, metalen verdeelsplittertje (Tratec, TOF 02, R-TV-filter) is geprikt. Met één uitgang voor de TV en één uitgang voor de radio.
Zou het kunnen zijn dat door deze optelling van kastjes en splittertjes mijn signaal in de basis al te laag is? Waardoor ik die blokjes ook na versterking van het signaal te zien krijg en zou dat de reden kunnen zijn dat Eurosport HD is weggevallen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan