• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Oude harde schijf extern gebruiken?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Kaisho
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

Kaisho

Hallo

Ik heb een vraag.
Mijn 500 gb HDD is zo goed als vol.
Nu ligt er nog een TB Hdd van WD op de plank, deze wil ik graag inbouwen.
Nu is mijn vraag of ik de oude HDD nog gebruiken kan in bv een losse behuizing als ext. hdd incl alles wat ik opgenomen heb.

Moeilijke vraag maar ik denk dat de vraag wel duidelijk is.

Marinus
 
Niemand die gereageerd heeft dus zelf maar aan het werk. Op dit moment hangt de nieuwe HDD via USB aan de Humax.

Ik heb de HDD eerst in de Humax geformateerd.

De opgenomen programma's worden nu verplaatst naar My Video op de nieuwe HDD. Het is een WD10EAVS.

Of deze straks loopt in de Humax zien we morgen.
 
Je wilt al je opgenomen bestanden overzetten op een externe schijf en je hoopt dan dat 'ie werkt als je die vervolgens inbouwt? Nee, dat gaat niet lukken.

Een nieuwe interne harddisk moet volgens een bepaald stramien gepartitioneerd worden. Bovenaan in de iHDR-5200 sectie staat een topic waarin dat in detail beschreven staat (https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=35511).
 
Waarom gebruik je niet de huidige externe schijf films die je echt wilt bewaren en de interne 500 GB voor tijdelijke opslag.

Gerard.
 
Op dit moment zit mijn nieuwe 1 TB HDD in de humax. Daar staan als reserve mijn oude bestanden op. De vraag was dan ook of ik mijn oude HDD via USB nog gebruiken kon. Deze heb ik aangesloten middels een USB par/ser. ata converter en dat werkt. Ik heb deze niet gewijzigd dwz nog steeds EXT3 format.
Het antwoord is dus JA, dat kan. Ik moest het doen via de blauwe knop "Opslag". Zo kan ik op mijn oude hdd komen van 500 GB en weer afspelen.
Ook de HDD die achter de router hangt( via USB) werkt, alleen mijn NAS is nog niet te zien maar daar kom ik wel uit.

Dank jullie voor het mee denken.
 
OK, nu begrijp ik wat je hebt gedaan. Ik heb je bericht #2 verkeerd geïnterpreteerd.

Je hebt je nieuwe 1 TB disk in de Humax gepartitioneerd, daarna je oude 500 GB disk teruggeplaatst en vervolgens je opnames gekopieerd naar je nieuwe 1 TB disk aan de USB poort. Klopt dat?

Dat is wel slim. Dit is een interessante optie voor mensen die niet in de weer willen met Linux of Gparted Live, maar wel bereid zijn een schroevendraaier te hanteren.

Is die partitionering van je nieuwe disk trouwens goed verlopen? Hoeveel ruimte had je nieuwe disk voor video's toen die nog leeg was?

Je zou je oude 500 GB disk nu nog opnieuw kunnen partitioneren. Je hebt niets aan de drie partities die er nu op staan. Hiermee win je nog 80 tot 100 GB aan ruimte.
 
Dat is inderdaad de truc die ik heb uit gehaald, en het werkt prima. Ik had al een live CD gemaakt voor mijn HTPC en de schijf was zo ook prima te benaderen. Maar ik wou het simpel houden en dat is gelukt.
Na het formatteren had ik iets van 853 gb vrij maar dat is bij benadering want ik weet dat niet meer precies. De oude HDD laat ik even liggen om te kijken of ik problemen tegen kom. daarna gaat deze fungeren als 2e ext. Hdd achter de router cq NAS.
 
Als je de 1TB schijf via de USB achterop had geformatteerd dan werd dit waarschijnlijk zonder partities gedaan, waardoor je meer efficiënte ruimte zal overhebben.
Opnamen vinden altijd plaats op de interne schijf en kan je later copieern naar de externe, dus had de schijf er niet uit gehoeft.

Gerard.
 
Je zult waarschijnlijk bedoelen zonder extra partities. De schijf wordt namelijk altijd gepartitioneerd, ook al is er maar één partitie. Er zijn wel operating systemen die niet partitioneren en de hele schijf gebruiken, maar bij Linux, Unix en Windows wordt bij mijn weten altijd gepartitioneerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan