Oranje scoort ook op het netwerk van KPN

Provider Forum

Officieel account
Berichten
86
Het Nederlands elftal scoorde gisteren ook op het netwerk van KPN. De wedstrijd werd massaal op TV gekeken via onder meer de glasvezelnetwerken van KPN. Ook via de mobiele telefoon werd in grote getalen afgestemd op Oranje.

1920_pol-nedmobiel.jpg

Het mobiele netwerk van KPN verwerkte zondagmiddag bijna 40% meer verkeer tussen 15.00 uur en 17.00 uur toen de ploeg van Ronald Koeman in actie kwam tegen Polen. Dat is een fractie minder dan tijdens de openingswedstrijd van het WK eind 2022, toen noteerde KPN circa 50% meer mobiel verkeer.

1920_pol-nedmobielroaming.jpg

Het mobiele roamingverkeer, dataverkeer afkomstig uit het buitenland, verdubbelde bijna in de slotminuten van de wedstrijd ten opzichte van een gewone zondagmiddag. Daar zat ook veel dataverkeer uit Duitsland tussen van de 40.000 Nederlandse fans die zijn afgereisd naar Hamburg. In de avond was het opvallend rustig op het netwerk, de reguliere drukte in de avond bleef uit. Wellicht dankzij de combinatie van het goede resultaat en het mooie weer.

Ook qua kijkcijfers op TV is het Nederlands elftal goed begonnen aan het Europees Kampioenschap. Naar schatting 4,7 miljoen Nederlanders zagen hoe de mannen van Ronald Koeman het openingsduel tegen Polen met 1-2 wisten te winnen.

KPN al jaren fan van het Nederlandse voetbal
KPN is trotse partner van de KNVB en steunt al jaren het Nederlandse voetbal in de volle breedte, van het amateurvoetbal tot de Leeuwinnen, de KPN eDivisie, als hoofdsponsor van de Eredivisie én natuurlijk ons Oranje.

Verder lezen...
 
Terug
Bovenaan