• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Oranje, roze, paars, groen beeld..

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wappoo

Hallo,

ik zit sinds een paar weken met het volgende probleem. Ik heb een Cisco 8455DVB en bij een "koude" start ('s morgens) start de sisco op met een egaal oranje beeld. Na een paar keer de stekker eruit en er weer in wil hij het dan wel weer gaan doen. Soms gebeurt het dat het beeld helemaal donker is. Is zie dan wel iets bewegen op het scherm maar het is net of de contrast dan heel laag staat. Ook gebeurt het soms dat het beeld roze/paars/groen is. Net of het beeld op negatief staat. Dit probleem doet zich dus elke ochtend voor.
Ik snap niet waar dit ineens vandaan komt. Hij heeft jaren goed gewerkt op een tv van Samsung (LE40M86BD). Ik heb al heel wat zitten zoeken op Google en lees heel wat over het bekende handshake probleem. Maar waarom nu ineens?
Ik zit er nu aan te denken om een andere ontvanger te gaan kopen, maar wil graag zeker weten of daar het probleem wel zit. En niet in mijn tv.
Ik heb de sisco al aangesloten op een andere HDMI, maar dit geeft het zelfde probleem.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen voordat ik een verkeerde beslissing neem en het ding heel hard uit het raam gooi.
 
Andere TV kopen ? Als je hem uit het raam gooit, waarschuw me dan even, dan vang ik hem op.
Nee zonder gekheid, de hdmi handshake signalen zijn te krap voor veel televisies. Dat is een ontwerpfout van het apparaat. Als je TV daar een beetje gevoelig voor is, dan krijg je dit soort verschijnselen.
 
Maar hij heeft al een jaar of 4 normaal gewerkt op deze tv. En ik heb niks veranderd. Waar komt dit dan ineens vandaan? Het kan toch niet zo zijn dat na 4 jaar de timing ineens te krap is? Of is mijn tv misschien luier geworden??:-P Dat hij het wat rustiger aan doet nu hij op leeftijd is?:oyeah:
 
Blijkbaar is hij daar wat gevoeliger voor geworden, of de cisco maakt het nog moeilijker. Waarom mag je aan electronica experts vragen.
 
Bedankt voor je reactie.

Dus dan zou de enige oplossing zijn om een andere decoder te gaan kopen. Ik zit te denken aan de humax 5200c. Dan denk ik dat ik de knoop maar moet gaan doorhakken. Het is een flinke uitgave en wil dus zeker weten dat het probleem daarmee is opgelost.
 
Bedankt voor je reactie.

Dus dan zou de enige oplossing zijn om een andere decoder te gaan kopen. Ik zit te denken aan de humax 5200c. Dan denk ik dat ik de knoop maar moet gaan doorhakken. Het is een flinke uitgave en wil dus zeker weten dat het probleem daarmee is opgelost.
Zit je HDMI kabel nog wel goed? Misschien aangetikt met stofzuigen of verplaatsen?
 
Ook dat heb ik nagekeken. Ook een andere HDMI kabel geprobeerd en dit alles zonder succes.
 
heeft de tv ook de nieuwste software? dit kun je vinden op de site van Samsung.
 
Daar heb ik gekeken en er is geen nieuwe software (firmware) te vinden.
 
Wat wel raar is, is dat dit alleen gebeurd bij een "koude" start. Als alles de hele nacht uit heeft gestaan heb ik dit probleem. Als alles al aan heeft gestaan en ik zet het binnen een uur weer aan, heb ik dit probleem niet. Ik ben een beetje huiverig om al een nieuwe decoder te kopen omdat ik niet zeker weet dat dit probleem bij de decoder vandaan komt.
Ik heb wel gemerkt dat ik via HDMI ook ineens zwart/wit beeld heb. Als ik dan in het menu van mijn tv kijk, zie ik dat alle kleuren op 0 staan. Dit doet hij soms ook met het contrast. Die staat dan ineens op 10 (van de 100). Oftewel heel donker beeld. Na de decoder of de tv een aantal keer aan en uit te zetten komt dit weer goed.
Ik blijf het raar vinden. Kan de decoder de tv-instellingen veranderen door een probleem met de HDMI-handshake?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan