Opzeggen Ziggo Abonnementsgeld

Status
Niet open voor verdere reacties.
V

veldmank

Hallo,

Een aantal jaar lang ben ik klant geweest van Ziggo, altijd netjes betaald en tevreden geweest over de diensten.

Nu ben ik per 6 mei overgegaan naar KPN.

Ziggo factureert altijd een maand van tevoren, ze hebben mij een factuur gestuurd voor 01-05 t/m 01/06.

Nadat ziggo voor de hele maand mei het abonnementsgeld heeft geïncasseerd. heb ik dit terug laten boeken. Omdat ik anders bij Ziggo en bij kpn voor de maand mei bij elk abonnementskosten moet betalen.

In de opzegbrief van ziggo staat dat als er een tegoed ontstaat doordat je teveel abonnementskosten hebt betaald dit binnen 3 maanden teruggestort krijgt. Dit is toch geen normale terugstort termijn?

In mijn geval zou dit betekenen dat ik 50 euro teveel betaal en er 3 maanden op moet wachten, plus de abonnementskosten bij kpn

Ik heb om geen problemen te krijgen door het terugboeken van mijn incasso, de abonnementskosten die ik verschuldigd ben voor de 5 dagen bij ziggo naar hun overgemaakt. Ik heb hiervoor ook een aantal keren een e-mail naar ziggo gestuurd.

een zin komt steeds terug in de antwoorden van ziggo namelijk:" Met het gedeeltelijk betalen van de factuur loopt u nog steeds het risico dat u nog een aanmaning van ons krijgt. Extra kosten die voorvloeien uit de verplichtingen van het abonnement berekenen wij aan u door. Wij verzoeken u daarom nogmaals om het op dit moment openstaande saldo te voldoen"

Heb ik er goed aangedaan om de incasso terug te laten boeken en de 5 dagen verschuldigde abonnementskosten naar ziggo over te maken.

In principe hebben ze volgens mij geen redenen om mij een aanmaning te sturen of extra kosten in rekening te brengen.

in heb nergens in de algemene voorwaarden kunnen lezen over de terugstort termijn van 3 maanden
 
Er staat binnen 3 maanden.
Dat kan ook morgen zijn of volgende week.

Jos
 
En, hoe doe je dat met het opzeggen van andere abbonnementen, zoals krant, huur, gas en licht, ik vind het een beetje TE.
Je kunt er op rekenen dat het teveel ingehouden teruggestort wordt.
 
Om eerlijk te zijn, wat je gedaan hebt is niet zo slim.

Alle abonnementen die iemand heeft, moeten vooraf betaald worden en zullen achteraf gecompenseerd worden.

Wat jij gedaan hebt, zal eindigen in een aanmaning, zo niet erger als je dit soort acties doet. Dit soort acties kunnen leiden tot een registratie bij het BKR met alle gevolgen van dien als je ooit nog een hypotheek, lening of een mobiel abonnement bij een andere provider wilt.

Betalingen zijn geautomatiseerd en handmatige acties worden in betaalsystemen niet geregistreerd.

En vergeet 1 ding niet, Ziggo zal je echt niet gaan bellen met de vraag wat je aan het doen bent, of je mailtjes met je eigen interpretatie van hoe jij vindt dat het moet accepteren.
 
Jij zit je wel heel erg de problemen op je hals te halen voor pak-hem-beet 18 cent aan rente over 3 maanden. Ik zou pas moeilijk gaan doen na die 3 maanden als ik dan nog dat geld niet terug heb.
 
Heb ik er goed aangedaan om de incasso terug te laten boeken en de 5 dagen verschuldigde abonnementskosten naar ziggo over te maken.

Het is altijd dom om tegen geautomatiseerde systemen in te gaan.. PC's hebben nu eenmaal geen menselijke trekjes.
Daarnaar heb je normaal opgezegd? Dus netjes voor 6 april.. want dan stopt Ziggo ook netjes op 6 mei.
 
Geen man overboord situatie hoor, gewoon even bellen met Ziggo administratie, uitleggen wat er aan de hand is en afspraak maken hoe e.e.a. soepel te laten verlopen.

Een automatische afschrijving kan om verschillende redenen soms niet uitgevoerd zijn. Denk je nu werkelijk dat Ziggo (of wie dan ook) gelijk met zwaar geschut gaat komen? Sowieso moet er een hele procedure worden doorlopen voordat e.e.a. uit handen gegeven kan worden.

gewoon bellen, afspraak maken en laten bevestigen in mail/papier, en klaar..

Succes overigens... wel snel regelen, dat is wel even belangrijk..
 
Jij zit je wel heel erg de problemen op je hals te halen voor pak-hem-beet 18 cent aan rente over 3 maanden. Ik zou pas moeilijk gaan doen na die 3 maanden als ik dan nog dat geld niet terug heb.

Volgens mij geld er in Europa tegenwoordig een bataalplicht binnen 30 dagen. Wordt deze overschreden, dan moet een wettelijke rente betaald worden. Dat zou betekenen dat als niet binnen 30 dagn terug betaald wordt, je ook rente over het teveel betaalde krijgt. Dus kost het je niet eens die 18 cent aan renteverlies en deze rente is hoger dan wat je momenteel bij een bank krijgt. Dus laat ze maar die volle 3 maand wachten met betalen. :wink:

Overigens snap ik nog steeds niet waarom men mag eisen dat er vooruit betaald moet worden. Het burgerlijk wetboek 7 behandeld koop. In artikel 26 staat dat bij een consumenten verkoop hooguit een voorschot van 50% gevraagd mag worden. En volgens mij is een abonnement een aankoop.

EDIT: Ik zie nu dat in artikel 46i toch een paar uitzonderingen staan, en internet valt daar ook onder. Blijkbaar was ik in het verleden nooit zo ver in deze droge tekst gekomen. :-P
 
Laatst bewerkt door een moderator:
In artikel 26 staat dat bij een consumenten verkoop hooguit een voorschot van 50% gevraagd mag worden. En volgens mij is een abonnement een aankoop.

Bij aankopen die men niet direct ontvangt zal dat zo zijn, echter bij diensten die je direct afneemt en gelijk gebruik van kunt maken is het normaal dat je vooraf het volledige bedrag betaald en achteraf een verrekening.

je kunt bij de bakker ook niet een heel brood voor de helft afrekenen en de andere helft pas al je het brood op hebt.
 
je kunt bij de bakker ook niet een heel brood voor de helft afrekenen en de andere helft pas al je het brood op hebt.

Nee dat klopt, maar ik hoef ook niet alvast het brood te betalen wat ik morgen pas ophaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan