Opzeggen UPC Digital na Try & buy

K

karin

Heb de afgelopen maand gebruik kunnen maken van Try & buy voor UPC Digital. Nu is de maand proef verstreken, heb ook ruim van tevoren de opzegkaart teruggestuurd, maar tot op heden nog niets vernomen. Inmiddels heb ik ook al de helpdesk hiervoor gebeld en daar wist men me te vertellen dat het een en ander waarschijnlijk nog niet verwerkt is. Inmiddels is de kaart twee weken de deur uit en nog steeds hoor ik niets. Ik vind dit uitermate slordig, ik mag hopen dat ze me nu niet een jaarcontract in rekening gaan brengen omdat ik zogenaamd niet op tijd heb gereageerd!!! Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers met Try & buy bij UPC?
 
Ik hoop voor jou dat je het aangetekend hebt verstuurd, zoniet dan denk ik dat je een probleem hebt.
 
euhhhhhh...... dat heb ik dus niet gedaan........... wat nu?
 
Je hebt het toch ook telefonisch gemeld binnen de maand termijn? Dat lijkt mij voldoende ter bevestiging! Bel ze nog eens de klantenservice voor de zekerheid en ga anders bij ze langs indien er een winkel in de buurt is.

Suc6
 
Theoretisch gezien heb je niets verkeerds gedaan.
Het probleem is alleen dat de administratie en organisatie bij die firma zo'n ramp is dat ze gewoonweg zeggen dat ze nooit van jou een opzegging hebben ontvangen (spreek uit eigen ervaring!)

Ik heb 22-7 opgezegd en op 20-8 hadden ze nog niks ontvangen, dit terwijl TPGpost een ontvangst bewijs had met handtekening voor ontvangst (ik had dus wel aangetekend verstuurd) van 23-7.
Toen ik dat kenbaar maakte zeiden ze dan zal ik wel een lege enveloppen gestuurd hebben.
DUHH...... Ja ik ben gek en stuur "even" een lege enveloppe naar UPC voor 7 euro omdat ik wil opzeggen en uit gemak doe ik er niets in....... Ja dat is logisch zei ik tegen de UPC medewerker.
Al met al 1-9-2004 ben ik gelukkig afgesloten van cHELLO en deel 1 is afgesloten, nu nog deel 2 (terug ontvangen van borg en ophalen decoder)

Ik hoop dat het allemaal bij jou wat soepeler verloopt, je hoort ook van sommige dat alles mis gaat behalve als je opzegt, dan werkt UPC ineens perfect. Maar hopen dus dat dit ook bij jou het geval is.

Ik zou in iedergeval even contact opnemen met UPC en vragen of alles geregeld is (naam vragen!!)
 
The story continues.... zojuist maar weer eens met UPC gebeld. Aangezien ze me de vorige keer van de helpdesk doorverbonden naar de verkoopafdeling belde ik nu direct naar de verkoopafdeling. Daar wist de medewerker me te vertellen dat ik met de klantenservice moest bellen. Nadat ik had uitgelegd dat ik de vorige keer juist met deze afdeling was doorverbonden, ging hij in het systeem kijken. Hij kon wel zien dat ik een paar keer met hun gebeld had maar de beroemde 'opzegkaart' staat nog steeds niet in het systeem verwerkt. Inmiddels zijn we dus ruim drie weken verder sinds de kaart is teruggestuurd en de periode van een maand is reeds lang voorbij... Ik heb nog tegen de medewerker gezegd dat ik niet van plan ben om een jaar UPC digital af te gaan nemen alleen omdat zij zo traag en slordig (en dat is zacht uitgedrukt) werken. Dat kon hij wel begrijpen en dat het allemaal zo'n vaart niet zou lopen, maar ja daar schiet ik dus niks mee op (en ik heb er een hard hoofd in). Advies van de medewerker: bel op werkdagen met de klantenservice...
Dat wordt dus weer een paar dagen wachten, ik heb er schoon genoeg van om steeds aan het lijnte gehouden te worden!!!
 
Tsja verbaasd me niks wat er nu gebeurd, klinkt me zeer bekend in mijn oren.....

Als je het aangetekend verstuurd had was het precies het zelfde geweest hoor alleen met verschil dat je kan aantonen dat je het ook echt verstuurd hebt als het er op aan komt.
 
Heb vandaag weer gebeld met de klantenservice, nog steeds staat mijn opgestuurde kaart niet bij hun geregistreerd. De mevrouw gaf als reden aan dat het erg druk was (ra ra hoe zou dat toch komen.. ??? ). Ik heb nogmaals duidelijk gemaakt dat ik niet aan een jaarcontract geholpen wil worden doordat ik zogenaamd in gebreke ben gebleven, ik kreeg als antwoord dat er gekeken wordt naar de poststempel op de opzegkaart. Maar ja, als zij dus blijven zeggen dat ze m'n kaart niet ontvangen...
Ik kreeg verder het advies om volgende week nogmaals contact op te nemen als ik dan nog steeds niets gehoord heb, dan zouden ze "erachter aan gaan". Nou ik ben benieuwd.....
 
Karin , dit is een typische upc kwaal.
Administratie van niveau kindergarden.

Ik geef je als tip te stoppen met al je energie in de telefoon (helpdesk) te stoppen , en met je upc papieren bij een UPC-center in je buurt langs te gaan. Zo voorkom je administratieve slordigheden van upc omdat je n.l. direct communiceert(aan balie ipv telefoon).
Vertel je verhaal en zeg er ook bij dat je niet van plan bent om meer abbonementsgeld te betalen dan 1 maand na opzegging die je verstuurd hebt.
Eventueel aangeven dat je naar een advocaat gaat om het uit te vechten wilt ook wel eens helpen.(daar worden ze vaak serieuzer van)

Op zich kan je het ook positief inzien , je hebt al snel door dat je niet bij die kabelboer moet wezen. (maar er zijn meerdere isp/telco's die zo lullig doen, maar upc spant de kroon.)

veel succes met bezoeken van upc center. Inderdaad vet a-relax dat je er zo veel werk in moet stoppen om try&buy op te zeggen. (maar ik had niet anders verwacht, heb ook alleen nog maar radio/tv analoog rest opgezecht ook door o.a. gaotische onjuiste administratie).
 
Terug
Bovenaan