• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

OPTIMALE brandsnelheid voor CDr/DVDr

J

Jahman

Ik weet dat voor audio CD het beste is om op 4x te branden, maar ik vraag mij af in hoeverre dit ook geldt voor Data.
Aangezien de laser dieper brandt op lage snelheid dan op bv. 40x kan het misschien zijn dat je er pas over een paar jaar voordeel aan hebt, (dat ze op 52x minder lang "readable" zijn dan op bv. 12x.)

dit gaat dus over de !langetermijn! houdbaarheid van een CDR of DVD. Er is praktisch niets te vinden via google over <subject>. Ik vind wel wat meningen, maar geen feiten.

graag reactie, dit is vrij belangrijk zou je zeggen :-\


(2000 CDRs later :o ) hehe
 
volgens mij maakt het niet zo bijster veel uit, want ik denk dat een 52x brander ook os uitgerust met een sterkere laser dan een 4x brander... ik brand mijn audio cd echter gewoon op 52x en ik heb er nog nooit enige problemen van ondervonden.
 
Moet in het geval van een vriend van me op 2x audio branden. Anders spelen de CD's niet af op zijn 10 jaar oude cd geval. Als ik ze te snel brand krijgt hij van die "no disc" schijfjes die hij niet kan luisteren. Meestal verder weing last gehad tot nu toe.

Heb in het verleden ook wel eens van die supergoedkope CDR schijfjes op een spindle gekocht. Deze zijn inmiddels allemaal vervangen en weggegooid, omdat ze binnen een paar maanden tot een jaar onleesbaar werden.

Ik denk dat het meer afhangt van de kwaliteit van je CDR's.
 
okay.. ik ga nu met de test beginnen ;)

ik brand 700MB data (Philips CDR) op 4x en een op 52x, over 10 jaar laat ik het wel weten dan

::)
 
Terug
Bovenaan