• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Op 6 meter geen wifi wel op 3 meter

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

dwarsligger

Pas een nieuwe laptop wel wifi op 3 meter maar niet op 6 meter het zelfde euvel bij wifi spot weet iemand een oplossing of is het signaal uit het Ubee modem te zwak ?
 
Maak je verbinding door muren heen? Waar bestaan je muren uit?
Heb je gekeken of er veel buren zijn die hetzelfde WiFi kanaal gebruiken?
 
Nee geen muren zit in de zelfde kamer...
 
Dat moet toch niet uitmaken waar de buren op zitten wifispot moet het toch overal doen, ook 5 straten verder..
 
Stel je woont in een flat, middelste verdieping. Dan heb je 8 appartementen in de nabijheid. Stel hun wireless staan allemaal op kanaal 6 ingesteld, dan is dat kanaal volledig in gebruik. Je hoeft niet eens hetzelfde SSID te gebruiken, het gaat om frequentie gebruik. Als een frequentie al helemaal vol zit met WiFi signalen, en jij komt er bij, dan is het traag en dan kan je geen verbinding maken.

Daarom is het belangrijk om te kijken wat er om je heen gebeurd zodat je een WiFi kanaal kan kiezen welke niet gebruikt wordt.
Kies in principe uit kanalen 1, 6, 11. Als iedereen 6 gebruikt, ga dan niet op 7 zitten want dan zit je nog steeds in het drukke gedeelte (kan ik je uitleggen, te technisch. Kies gewoon 1, 6 of 11 :D ).

Als je het juiste WiFi kanaal hebt gekozen en je hebt nog steeds disconnects, dan kan het aan je laptop of Ziggo modem liggen bijvoorbeeld. Ook dan kan je zien wat de WiFi waardes zijn met een SSID Scanner (Level, Noise, Signal to Noise (S/N), etc).
 
Nee geen muren zit in de zelfde kamer...

De golven weerkaatsen ook van de muren. Er zijn dus punten waar de weerkaatste golf precies de fase heeft om de rechtstreekse golf uit te doven. Zet de router eens op zijn kant in plaats van vlak en kijk of dat verschil uitmaakt.

Of scherm een deel van de laptop af met alu-folie zodat je zeker weet dat weerkaatsingen buitengesloten worden. Verbeterd dat niet, dan weet je in elk geval dat je weerkaatsing kunt uitsluiten als storing.
 
Bedankt voor jullie adviezen ,ik sluit in huis maar gewoon maar een kabel aan dan ben ik van het slechte signaal verlost en ook van de ergernis met downloaden met wifi 20 mb ,bekabeld 60 mb dan heb ik de goede snelheid van mijn abonnement ,en over de 5 straten verder bedoel ik dat ze daar wel de WifiSpot aan hebben moeten staan en als het signaal daar ook maar 3 meter is kan je het ook wel schudden als ik daar voor de deur internet wil ontvangen......
 
Dat is een groot nadeel van wifispots, het bereik van die Cisco's en Ubee's is niet al denderend en dan heb ik het ook nog niet over dat veel mensen nog met een oud non-wifi modem zitten en Ziggo wil die nog niet vervangen. :oyeah:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan