• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ook gespoofed ?

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

positief

Naar aanleiding van dit topic https://ziggoforum.nl/topics/6510/.html ben ik bij mij thuis ook de boel eens gaan controleren en wat blijkt ook tijdens mijn vakantie periode is er gedownload terwijl mijn modem (surfboard 4200), router (Belkin) en pc's uitstonden , de stroom was er af.
Op de 22ste en 28ste juli heb ik twee datalimiet waarschuwingen gehad van chello en op als ik op www.datagebruik.chello.nl kijk naar wanneer ik gedownload zou hebben staat er op 1-augustus een download vermeld van meer dan 2460 MB , dit terwijl ik op vakantie was.

Chello gebeld :
Vraag van mij : Hoe kan ik op 1 augustus downloaden terwijl alles uit staat en ik op vakantie was
Antwoord : Meneer, dit weten wij niet en wie zegt ons dat u werkelijk op vakantie was
Vraag van mij : kan mijn mac-adres gespoofed zijn en dat er daardoor op een illegale manier gedownload is
Antwoord : Misschien is er tijdens uw vakantie wel iemand bij u thuis op uw pc bezig geweest. yeah right !

Ik zet nu mijn PC's voor een paar dagen uit , lees mijn e-mail wel op mijn werk en kijk dan op datagebruik.chello.nl of ik nog steeds aan het downloaden ben.

Twee vragen :
1) Uploaden wordt toch niet beschouwd als dataverbruik , dit omdat mijn upload met Shareaza hoger is dan mijn download (torrents en reguliere files) , lijkt mij zelf onwaarschijnlijk. Moet nog de upload van shareaza even afknijpen.

2) Is er een mogelijkheid om te zien of je gespoofed bent/wordt ?? Gebruik wel een tooltje Look@lan , maar daar kan ik alleen in ip-range's kijken

PC's zijn natuurlijk virus/trojan/spyware vrij en up to date qua update's
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Of er een tooltje is om spoofing te constateren weet ik niet (lijkt me niet waarschijnlijk) maar het antwoord op vraag 1 is duidelijk:

Ja, ook uploads tellen mee als dataverbruik.

Zelfs paginaverzoeken tijdens het 'surfen' tellen mee. Vandaar ook dat P2P-systemen als torrents niet echt ideaal zijn voor Internetters met al te strakke datalimieten, want voordat je het weet kost een download je drie keer de omvang qua dataverbruik.
 
bedankt voor het antwoord op vraag 1 ! , zal shareaza gaan knijpen thuis met behulp van netlimiter en bij de instellingen van shareaza zelf

Ben al aan het surfen op het net naar mac-spoof achtige zaken , maar moet wel op nette site's blijven ( werk hè ;) )
 
Mischien handig om eens te kijken hoeveel mensen de waarschuwing gehad hebben van UPC [en die de melding anders niet kregen]. Ook ik heb die waarschuwing gekregen en inderdaad gezien dat er veel data-verkeer geweest is. Toch kan ik me niet voorstellen dat ik zelf zoveel data gedownload dan wel ge-upload heb. Dus, zijn er meer mensen met deze melding die toch van mening zijn dat het niet klopt dan moeten we mischien als groep Chello aanroepen!
 
aijelt zei:
Mischien handig om eens te kijken hoeveel mensen de waarschuwing gehad hebben van UPC [en die de melding anders niet kregen]. Ook ik heb die waarschuwing gekregen en inderdaad gezien dat er veel data-verkeer geweest is. Toch kan ik me niet voorstellen dat ik zelf zoveel data gedownload dan wel ge-upload heb.  Dus, zijn er meer mensen met deze melding die toch van mening zijn dat het niet klopt dan moeten we mischien als groep Chello aanroepen!

Ook ik ben tijdens mijn vakantie gespoofed. Met chello entry (limiet 500 MB) zou ik ruim 9 GB hebben binnengehaald. zie ook topic: Datalimiet tijdens vakantie overschreden? Ben ik misschien gehackt?

Om misbruik vanaf nu te voorkomen heb ik een ander MAC adres laten registreren (was eerst MAC adres van de PC, nu het MAC adres van de router).

Overigens was reactie van chello hetzelfde: Is er in de vakantie niet iemand in huis geweest?

HansM
 
chello kon bij mij nakijken in hun systeem of mijn MAC adres vaker voorkwam (dat was het geval!). Overigens heeft dit plaatsgevonden in april dit jaar.

Hoe iemand aan mijn mac adres gekomen is is mijn een raadsel (wellicht via chello medewerker??)
 
Het was ook naar aanleiding van jouw topic en een waarschuwings e-mail van chello dat ik ook maar eens verder ben gaan kijken verder dan mijn neus lang is

Kwam wel tot de ontdekking dat de beveiliging van mijn router uitstond , was ooit eens terug gevallen op de fabrieks instellingen (ander verhaal)
Nu heb ik WPA aanstaan en mac-adres filtering , hopelijk is het niet te laat want van die vriendelike meneer van de helpdesk mocht ik het helemaal zelf uitzoeken ! Mag zelf op zoek gaan naar bewijsmateriaal dat ik gespoofed ben als dat het geval zou zijn , blijf natuurlijk sceptisch.
 
Mensen even een waarschuwing.....

Maak van een mug geen olifant......


Denk er aan dat je een paar dingen moet voldoen om "illigaal" te kunnen internetten via een ander mac adres.

- Je hebt een oud modem nodig (non eurodocsis platform)
- Je hebt een router nodig of andere tool om een mac adres te kunnen clonen
Het belangrijkste:
- Een WERKEND bij CHELLO geregistreerd mac adres


Dat laatste gaat het nu net om, deze liggen niet op straat!!
Als je "gespooofed" bent moet je de veroorzaker meestal in je VRIENDEN/KENNISSEN kring zoeken, je hebt namelijk toegang nodig tot de pc om het mac adres uit te lezen.
Dit kan ook remote dmv scripts op websites etc etc maar dan weet je niet of de bezoeker een werkend chello mac adres heeft enz enz.

De grootste kans is dus dat het in je directe omgeving gebeurd ALS het al gebeurd, ik denk eerder dat het een fout is in de tool van chello als in spoofing.

Dus svp niet allemaal denken dat je gespoofed bent, de kans daarop is gewoonweg zeer gering!
 
Denk ook dat het een fout was, tenminste dat hoop ik
Ga er maar vanuit dat chello zijn dataverbruik grafieken niet al te goed kan weergeven.
Heb ondertussen wel wat progsels geïnstalleerd die mijn bandbreedte beperken en ook mijn up en downloads monitoren. Ik ga daar wel even mee verder kijken dan mijn neus lang is, maar ik blijf het een vreemd verhaal vinden, dat er twee waarschuwings e-mails in mijn inbox komen tijdens mijn vakantie en dat de grafiek van dagelijks verbruik ook in mijn vakantie nog waarde's van boven de 2000 MB aangaf

Als ik meer weet zal ik het zeker niet na laten om het aan jullie mede te delen
in ieder geval bedankt voor de reply's

Wellicht is een slotje nu op zijn plaats ?
 
Ga er maar vanuit dat er ergens een bug in hun controle systeem zit.
Je kan zelf DU meter mee laten draaien op je PC (wel op elke pc installeren dan) en zo bijhouden wat je zelf verbruikt hebt, dan heb je een vergelijk met dat van chello.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan