Ontzettend duur factuur van Broadspire

willem2k

Forum Gebruiker
Berichten
1
Hallo,

Bij mijn vriendin moest gegraven worden en toen is de groene kabel doorgehakt met de schop.
Dit is gebeurd in het chalet onder de vloer in een kuil in de grond, waar de waterleiding etc ook afgetapt wordt.

Ziggo is dit komen maken, de monteur is hooguit 2 uur bezig geweest en heeft 1 reparatie uitgevoerd.

De kosten:
50 euro - Werkzaamheden NOC, planning en klantenservice
250 euro - Engineer, voorrijkosten en herstel eerste las
74 euro - Storingsonderzoek
35 euro - Administratieve vastlegging
80 euro - Buitengerechtelijke verhaalkosten

De brief is erg onduidelijk geschreven, en de kosten buitensporig hoog.
Bijna 500 euro voor 1 reparatie en hooguit 2 uur werk.

Klopt dit wel? Lijkt me vreemd als de engineer al 250 euro kost, dat er dan nog kosten voor onderzoek en werkzaamheden bijkomen.
En buitengerechtelijke verhaalkosten? Wordt ze nu aangeklaagd?

Wat is er aan de hand? Ze heeft zelf Ziggo gebeld om het te komen repareren, wat ook moest van Ziggo.
 
Rekening is wel erg hoog vergeleken met een soortgelijk geval op deze site: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1801913/36

"Was aan graven in de voortuin (in huis geen Ziggo liggen best apart) na 2 scheppen in de voortuin een groene kabel. Hey de Ziggo kabel die niet is afgemonteerd. Ziggo gechat over de situatie. Probleem 1 bij Ziggo geen klant dan word het al vrij lastig om een monteur in te plannen ze hebben geen info van je.... Na wat gedoe toch gelukt. Monteur ingepland. Via chat nog gevraagd wat het ging kosten. Kosteloos word het gemaakt, want ze willen graag dat de kabel is afgemonteerd, dus blij dat ik had gemeld. Ziggo Monteur komt (in een Ziggo busje) ja die schade hebt u gemaakt (duh 2 scheppen in de grond en hoe weet ik dat daar een kabel ligt?) dat kost geld. Oke hoeveel? Geen idee de rekening komt later. Ongeveer dan? 50 euro, 100 euro? Durf ik niet te zeggen. (Super kon gewoon geen enkele bedrag noemen, best apart nog nooit meegemaakt). Toch maar laten maken.

Na een week post van Broadspire ken heel die firma niet. Rekening van 280 euro. Bleek dus van Ziggo te zijn. 60 euro voorrijkosten, 30 euro koppelstuk (dat kost nog geen 10 euro). Afmonteren, uren van de monteur. Totaal 280 euro. Knap van iets wat gratis was is plots 280 euro en ook nog betalen aan een firma waar ik geen zaken mee doe.

280 euro lichter ipv gratis en ik zou nog klant moeten worden van Ziggo"
 
Laatst bewerkt:
Als ik het lijstje met kosten bekijk vind ik het niet buitensporig eigenlijk.
Moet je kijken wat een organisatie er bij komt kijken om zo'n kabel te repareren en hoeveel mensen daar nog bij betrokken zijn, dat kost gewoon geld. Het is meer dan alleen die meneer die het kabeltje komt repareren.
 
Ik zou ziggo bellen en duidelijk aangeven dat je dit zo niet betaald gaat worden, en bespreken wat er mogelijk is want dit gaat nergens over.. Ze hebben gewoon maar wat geteld. Tevens horen ze van te voren een raming van de kosten te geven.
 
Lijkt me een soort standaard factuur waarbij niet echt gekeken is naar wat er werkelijk gebeurd is. In dit geval was er geen storingsonderzoek nodig en lijkt het uit routine op de rekening gezet te zijn.
 
Tenzij je van te voren een prijs hebt afgesproken gaat het denk ik lastig worden om het daadwerkelijk aan te vechten oid. Ik zou proberen het op coulance te gooien.
Dat het moest van Ziggo is niet zo raar: In principe heb je een eigendom van Ziggo (die groene kabel) kapot gemaakt.
Er gaat niemand aangeklaagd worden, daarom is het ook BUITENgerechtelijk. Tenzij je natuurlijk niet betaald of de boel gaat aanvechten.

Mocht je trouwens een rechtsbijstandsverzekering hebben, dan kan je natuurlijk altijd vragen of die er even naar kunnen kijken.
 
Terug
Bovenaan