Ontkoppelen remote mediabox next

SonicRPR

Forum Gebruiker
Berichten
1
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Misschien een rare vraag maar wij hebben sinds een week de nieuwe box van Ziggo. Totaal geen problemen mee maar de remote is dus gekoppeld aan de televisie. Voor mij een, achteraf, vervelend probleem want de tv gaat uit als ik de box uit doe. Vaak wil ik over naar bv de BR speler, mediaplayer, xbox, etc. Ik moet dan weer de tv remote pakken om hem aan te doen. Ook het kastje handmatig uitdoen zorgt ervoor dat de tv uit gaat....

Op het forum kon ik het niet vinden, in de handleiding stond het niet, dus is er misschien een mogelijkheid de aan/uit functie te ontkoppelen of anders de hele remote te ontkoppelen van de tv?

Alvast bedankt ;)
 
Wat je sowieso kunt doen is de tv weer inschakelen met het linkerknopje. Tenminste, daarmee kan ik wel de tv uitzetten zonder de Next uit te zetten. Aan zal dus ook wel lukken. Of je gaat met het, daarvoor bestemde knopje, naar de gewenste HDMI ingang.
 
Ik heb hetzelfde probleem met de HDMI cec. Ja dat witte knopje werkt maar de receiver gaat er niet mee aan
 
Even je hand voor de ab houden, of uit het zicht van de tv houden.
Zodat je tv niet het infra rode licht van de ab ziet.
Jos
 
Is wat je beschrijft niet het effect van HDMI CEC?
Waarschijnlijk wel is ook niet uit te zetten bij mij gaat de TV ook aan en uit als de Next aan of uit gaat ongeacht of je de AB gebruikt of de knop op de Next. Andere HDMI source op de receiver selecteren gaat ook niet door de HDMI cec koppeling de Next neemt het signaal over als die aanstaat.
 
Bij mij gaat de box weer aan als ik tegen de box zet uit zeg. Even later staat de tv weer aan. Dit is niet zo als ik op de rode knop druk.

Ook een manier om je tv weer aan te houden
 
Kan je CEC niet uitschakelen op je tv? Bij alle TV's die ik heb gehad kon dat wel iig, ff diep in je menu graven misschien.
 
ARC functie uitzetten op TV? Ik had in verleden ook als ik de receiver aanzet dan ging ook de TV aan of uit. ARC uitgezet en daarna geen probleem meer.
 
Terug
Bovenaan