• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ontevredenheid over UPC

Johnny54

Moderator
Berichten
19.399
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Dit heeft niet direct met Chello te maken, maar wel alles met UPC.
Er heerst veel ontevredenheid over UPC. Over hun service, over hun administratie en over hun producten.
Er worden dan ook diverse akties ondernomen om hier iets aan te doen, danwel om het te omzeilen.
Dit is er eentje van.
 
Volgens mij ben je bij het aanschaffen van een schotel nog niet af van maandelijkse kosten ??? Denk dat je dan met €8.31 nog in je handjes mag knijpen ;) voor de zenders die je krijgt.
 
Er zijn zonder maandelijkse kosten behoorlijk veel zenders te ontvangen (Tv en radio). Alle nederlanse zenders, veel duitse zenders en nog een aantal anderstalige. Zoals in de computerwereld (computerprogramma's) kun je ook in de satwereld met creativiteit veel meer. ±200 (of meer) zenders is dan geen enkel probleem.
 
Johnny54 zei:
Er zijn zonder maandelijkse kosten behoorlijk veel zenders te ontvangen (Tv en radio). Alle nederlanse zenders, veel duitse zenders en nog een aantal anderstalige.
Hier een quote van de pagina waar je zelf (en Meeuw, https://ziggoforum.nl/topics/2621/) naar gelinkt hebt:
Let wel even op als je besluit om over te gaan tot ontvangst via de sateliet. Met een sateliet ontvanger allen ben je er helaas nog niet!
Wil je de nederlandse kanalen kunnen ontvangen via de sateliet dan MOET je een abbonement bij Canal+ afsluiten wil je de nederlandse zenders kunnen ontvangen. (https://www.1492.info/satelliet/faq.php)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Er zijn veel misverstanden over dat abonnement bij Canal+. Feit blijft dat je de Nederlandse zenders gratis kan ontvangen. Er is een abonnement van een paar euro per jaar wat eigenlijk alleen maar de kosten voor een verzekering is voor je smartkaart. Wil je ook Canal+ (oa Canal Rood, blauw, Discovery, TMC, Hallmark, Cartoonnetwork en X-zone ontvangen, dan heb je inderdaad een echt abbonnement nodig.
 
Maar goed, als je die dan wilt hebben dan ben je na aanschaf van een schotel nog wel een 10-tal jaren verder voordat je het eruithaald. En een aantal zenders die jij opnoemt zijn nou juist die zenders waar het om gaat (discovery, cartoonnetwerk) bij diegene die klagen.

Overigens dat monopolie waar ze het over hebben is mij ook niet geheel duidelijk. Schotel is toch juist een altenatief... en digitenne bijvoorbeeld.
 
Als je het totaal abonnement pakt ben je per maand duurder uit dan via de meeste kabelabonnementen, maar je hebt dan daarvoor ook veel meer zenders. Het kijken via de schotel, kan goedkoper zijn, maar ook duurder afhankelijk van wat je wil. Veel mensen doen het echter niet omdat ze denken goedkoper uit te zijn, maar omdat ze er genoeg van hebben steeds minder zenders te krijgen voor een kleine vermindering van de kosten en dat ze de andere zenders alleen voor meer geld terug kunnen krijgen. Uiteindelijk zijn ze dan voor hetzelfde aantal zenders meer kwijt. Deze teruggekochte zenders krijg je dan in een digitaal pakket dat je alleen via een extra decoder kan kijken. Je kunt dus niet meer in alle kamers naar verschillende zenders kijken, of een programma opnemen en een ander kijken. Dit kan met een sateliet installatie overigens ook niet. Eerlijk is eerlijk. Verder zijn er mensen die er genoeg van hebben dat de kwaliteit van de ontvangst terug loopt en de service hopeloos is

Iedere kabelboer heeft een monopolie in zijn gebied. Je kunt alleen via hem tv en radiosignalen ontvangen. Er is dus geen keuze voor de consument bij wie hij een abonnement voor de radio en tv doorgifte wil.
Woon je in een gebied van UPC dan kan je niet kiezen voor een abonnement van bv Essent.
Dit werkt hetzelfde als bij internet. In UPC gebied kun je niet kiezen voor Essent (@home) alleen voor UPC (Chello). Binnen zijn gebied heeft UPC (geld ook voor andere kabelboeren) geen concurrentie en kan de consument dus opdringen (of afpakken) wat hij wil.
Was er deze monoplie niet dan had ik geen Chello, maar @Home gekozen. Meer download en goedkoper.
 
Johnny54 zei:
Je kunt dus niet meer in alle kamers naar verschillende zenders kijken, of een programma opnemen en een ander kijken. Dit kan met een sateliet installatie overigens ook niet.
Dit kan dus wel, met een twin-tuner. Gevolg is alleen dat de aanschaf van de gehele installatie nog duurder word.
(bron: https://www.1492.info/satelliet/faq.php)

En dan nog even dit:
Jij zegt dat er veel misverstand is over het wel/niet gratis ontvangen van NL-zenders. Een van de oorzaken van dit misverstand (bij mij althans) ben jij, door gewoon te beweren dat het een feit is dat het gratis is, terwijl ik toch duidelijk iets anders lees op de site waar jezelf naar verwijst, ook al zou dat dan (alweer volgens jouw) maar enkele € per jaar zijn.
 
Met een twin tuner (is 2 tuners in een kast) en en een speciale LNB(antenne) kun je inderdaad naar 2 zenders tegelijk kijken.

Bij FAQ op de genoemde site is inderdaad dezelfde verwarring (lees maar eens goed door) over dat abonnement als nu hier . Canal+ veroorzaakt dit probleem zij hebben de aanvraag formulieren dusdanig gemaakt dat men bijna vanzelfsprekend een minimum abonnement afsluit voor de Canal+ zenders. Je zit nu vast aan een abonnement van (ik dacht) 6 euro per maand. Er is echter ook een zg service abonnement van enkele euro's per jaar. Met dit abonnement heb je recht op ondersteuning via een goedkoper 0900 nr en bij defect raken van je smartkaart om omruiling.

Waarom ben ik hier zo stellig in?
Omdat ik dit service abonnement zelf heb en al meer als een half jaar zo via mijn schotel kijk.

Als je echt geinterressseerd bent om meer over tv via de schotel te weten te komen, over de mogelijkheden en onmogelijkheden, kijk dan eens hier.
 
Ik wil niet al te zeikerig overkomen, maar wanneer je zegt dat ik die bewuste FAQ goed moet doorlezen, waarom kom je dan zelf met beweringen die in diezefde FAQ tegengesproken worden. (zie mijn vorige reply)

Enne, al is het maar een paar € per jaar, dat is dus nog steeds niet gratis ............
 
Terug
Bovenaan