Ongelofelijk!

  • Onderwerp starter internetgast
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
I

internetgast

[Opgelost]Snelheid probleem Ziggo

Nouja hallo mensen. Ik heb echter een probleem (dankzij Ziggo). Ik heb een Z2 (TV + Internet) abbo bij Ziggo. Ik heb sinds een paar maanden geleden de nieuwe Cisco Modem ontvangen. Zonder enige instructie of een brief, oude motorola modem heb ik hier nog liggen, later kwam ik erachter dat mensen al een paar jaar geleden de nieuwe modems hadden ontvangen. Typisch Ziggo weer. Nou dat moest ik effe kwijt.

Sinds kort is mijn internet snelheid verhoogd, ik zit hier op draadloos op mijn PC. Voor de verhoging kreeg ik via WiFi altijd een uploadsnelheid van 500kb per seconde. En mijn downloadsnelheid was altijd rond de 1.9MB per seconde.

Nu hebben ze het verhoogd?? Mijn download snelheid komt nu rond de 4MB per seconde (WiFi). Maar nu komt het mijn uploadsnelheid is nu maar een magere 100KB per seconde. Weet iemand wat er aan de hand is? Ik gebruik nog steeds hetzelfde setup als eerst (doen ik een 500kb per sec up had), dus het ligt niet aan mijn setup.

Het ligt niet ook aan malware of een of andere virus want op andere systemen hier haal ik er ook maar een magere 100kb per sec eruit. Weet iemand wat eraan de hand is? Ik dacht laat ik het maar eerst hier proberen voordat ik de doolhof helpdesk van Ziggo opbel.

Hier zijn mijn snelheid resultaten:

Wifi
2iks7k5.gif


Bedraad
2n3syp.gif


Alvast bedankt.

Bijna vergeten mijn postcode is: 2572
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Kan zijn dat jouw (of ziggo's) bekabeling niet in orde is en er met de hogere snelheden plots pakketten verloren raken omdat het die snelheid niet meer aan kan. Dit geeft re-transmits en kan overall een lagere snelheid geven.

Maar de download op zich lijkt me nog acceptabel. Maximaal is 40 (bij een Z2 abonnement) en je haalt 35. Alleen de upload is ronduit slecht.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Eindelijk opgelost (zonder de hulp van Ziggo). Ik heb mijn kabel in mijn PC gestopt, heb ik op het netwerk icoontje gedrukt > Eigenschappen > Configureren > Geadvanceerd > Speed/Duplex Settings >

Hier stond de waarde op: Auto negotiation.

Deze heb ik op: 100Mb Half Duplex gezet en ik krijg nu de volle snelheid.

Ik besloot maar om dit te posten want wie weet kan ik iemand ermee helpen.
 
Ik denk dat er iets mis is met je UTP-kabel omdat hij geen stabiele Gbit-verbinding wil maken, misschien moet je de test met de magneet eens doen.
 
Leuk verhaal over die utp kabel met ijzerdraad erin. Dan is aluminium een betere vervanging omdat het wel een goede geleider is. Was nu zelf nieuwsgierig geworden omdat ik laatst een rol van 20 meter bij de gamma gehaald had.

Ik had de keus uit twee prijsklassen met egen merk die beiden als cat5 verkocht werden. Omdat ik het voor cameras nodig had de toch niet sneller gaan dan 100MHz heb ik de goedkoopste gekocht. Bij uitpakken bleek er cat5e op te staan en zelfs de tekst "geschikt voor gigabit verbindingen". Mooi dacht ik, maar bij aansluiten bleek de twist veel zwakker te zijn dan ik voor cat5e gewend was. Heb nu nog even goed naar de uiteinden gekeken: de kern is wit, dit is dus waarschijnlijk ook verkoperd alluminium.

In elk geval heeft de gamma het zelf al gedeclasseerd en als cat5 verkocht en dat zal zeker kloppen. Voor mijn toepassing voldoet het goed, maar ik zal het zeker niet voor gigabit verbindingen gebruiken.:thankyou:
 
Misschien is er een driver update voor je NIC zodat auto-negotiation op 100Mbps wel werkt.
 
Misschien is er een driver update voor je NIC zodat auto-negotiation op 100Mbps wel werkt.

Ik heb dit ook gehad met mijn laptop.
Ook de (na veel zoekwerk) auto negotiation uit moeten zetten en handmatig moeten instellen.
Het lijkt dat de netwerkkaart in diverse laptop draaien met nvidia drivers.
Bij nvidia hoef je niet aan te komen over nieuwe drivers want de laatste updates van de drivers zijn uit het jaar nul.
Ook bij diverse andere laptops van bekenden dit euvel meegemaakt en hersteld( als je het weet is het simpel) maar het zijn gewoon slechte "nieuwe drivers".
 
@internetgast: met welk merk pc/laptop, draadloze netwerkkaart en besturingssysteem had je dit probleem?
 
@internetgast: met welk merk pc/laptop, draadloze netwerkkaart en besturingssysteem had je dit probleem?
Ik had dit met een Medion laptop van twee jaar oud met windows 7 Ultimate.
Maar het soort laptop maakt niet uit, het gaat om de netwerkkaart.
Niet de draadloze,maar de bedraadde kaart gaf de problemen.
Draadloos liep hij perfectr, maar ik kwam er pas achter toen ik met mijn laptop bij iemand anders was en bedraad moest.

Het is de netwerkcontroller van Nvidia nforce,die in diverse laptops ingebouwd zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan