One more time: mediabox en vakantie

  • Onderwerp starter Paul4321
  • Startdatum
P

Paul4321

Vorige week kreeg ik ook al zo'n telefoontje van UPC dat mijn retoursignaal niet goed was, en dat ze gratis een monteur wilden langssturen.

Afijn, vandaag kwam de monteur. Hij verving het kastje in de muur, hoewel hij in eerste instantie zei dat het signaal prima was. Wat mij betreft, moet nog blijken of dit nu helpt. Het diagnosescherm op kanaal 999 geeft nog steeds 'fout' op het retoursignaal.

Ten slotte zei hij: 'heeft u nog vragen, meneer.' 'Nou, ik ga binnenkort op vakantie, moet de mediabox dan aan blijven staan, of mag de stekker eruit.' 'Haalt u de stekker er maar uit, hoor, dat scheelt energie. Voor de software-updates hoeft u hem niet aan te laten staan, want als u het apparaat straks weer aansluit, haalt hij die vanzelf op.'

Dit is dus in tegenspraak met wat er wordt geadviseerd in de gebruiksaanwijzing. Kan ik die stekker er nu voor een paar weekjes uittrekken of niet? Wie geeft mij uitsluitsel?

Paul
 
UPC ziet het liefst dat ze aan blijven staan. Ik neem aan dat ze dat willen omdat ze er dan controle over hebben.
Een box die uit staat is voor hun een dood punt... Ze weten dan niet of de box echt uit staat, of misschien is er wel een probleem met bijvoorbeeld het retour signaal.

Maar de monteur heeft gelijk, je kan 'm gewoon uit zetten. Voor de software updates maakt het niet uit. Die krijg je toch wel.

Ik heb er zelfs een tijdschakelaar tussen gezet. 's Nachts gaat de box automatisch uit, volgende dag weer aan. Scheelt toch weer de helft aan verspilde energie :) (je wordt er niet rijk van, maar gaat om het idee)
 
Ik trek s'nachts ook gewoon de stekker uit die verwarmingsbuis in mijn kast. Ik ga hem echt niet aanlaten omdat UPC dat handig vind.
 
Denizz zei:
Ik trek s'nachts ook gewoon de stekker uit die verwarmingsbuis in mijn kast. Ik ga hem echt niet aanlaten omdat UPC dat handig vind.

In principe kan je gewoon alles uitschakelen, ook je modem(s), 't is maar hoeveel moeite je ervoor doet..
 
Denizz zei:
Ik trek s'nachts ook gewoon de stekker uit die verwarmingsbuis in mijn kast. Ik ga hem echt niet aanlaten omdat UPC dat handig vind.

Idem hier. Dat ding staat maar een paar uurtjes aan wanneer we TV kijken in de avond. 's Nachts en overdag ligt de stekker eruit.
 
Ik heb de box al sinds een half jaartje aangesloten op zo'n met afstandbedienbare schakelaar. 's Avonds na het kijken klik vanaf de bank uit, en els ik wil kijken weer aan. Dus geen gestoei met stekkers en schakelaars op de vloer, handig, en nog geen "update" problemen gehad! :6
 
Ook ik zet de box sàvonds na het tv kijken helemaal uit. ik heb er ook nog geen enkele negatieve ervaring mee gehad, dat de box zonder stroom staat. Ik heb zoiets van waarom 24 uur per dag aal laten staan, al dat stroom voor niets. Dus hoop gewoon van het stroom af, als ik hem niet gebruik.
 
Terug
Bovenaan