Onderzoek werking HFC net

  • Onderwerp starter Research
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Research

Voor een technisch onderzoek in opdracht van mijn opleiding ben ik op zoek naar informatie over de opbouw en distributie van televisie signalen over een HFC netwerk.

Ik heb hiervoor de meeste informatie al gevonden uit boeken en internet bronnen, echter ontbreken er enkele stukjes van de puzzel.

Nu ben ik er van bewust dat kabelproviders zelf geen informatie prijs geven over de opbouw van hun netwerk. Nou heb ik wel gezien dat er hier mensen aanwezig zijn met redelijke kennis van HFC techniek. Mogelijk dat jullie toch meer weten in algemene zin en hiermee zouden kunnen/willen helpen?

Ik ben vooral op zoek naar informatie over:

- Het formaat waarmee transport stromen van kopstation naar regionaal centrum worden verstuurd. Dit gebeurd (lijkt me) niet in RF over fiber formaat. Worden deze in basisband over meerdere fibers verzonden?

- Hoe verloopt de distributie vanaf het regionaal centrum? Dit gaat naar lokaal centrum en vanaf daarna richting wijkkast in RF over fiber als ik me niet vergis. Echter heeft elke dienst hierin een eigen fiber? Hoe wordt dit verdeeld? Er moeten namelijk lokaal ook signalen (VOD, interactieve diensten) bijgestoken worden.

Alvast bedankt!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan