websmoker

Forum Gebruiker
Berichten
11
Heb dit al eens aangekaart
https://ziggoforum.nl/topics/ondertitels-allemaal-te-klein.89902/page-2
Er waren op dat moment 2 gebruikers het eens met de stelling. Als ik nu op internet ga zoeken, regent het klachten over ondertitels. Kennelijk is het dus niet interessant genoeg om een afzonderlijke stream met ondertitels te doen, zodat gebruikers dit zelf eenvoudig kunnen instellen.
In Nederland zijn steeds meer ouderen. Je kunt niet aan de gang blijven met aankopen van grotere TV's.
Moeten we nu Vara's Kassa of Radar eerst in schakelen voor dat er werkelijk iemand wakker gaat worden ????
Zodra er een aanbieder is die dit wel goed / beter kan aanbieden ben ik de eerste die over stapt. Zal me een worst zijn of die dan gaan Ziggo of KPN heet.
 
Ik ervaar dit niet als een probleem. Maar als mensen de ondertiteling te klein vinden kan het maar zo zijn dat ze een bril nodig hebben. Juist het veranderen van de grootte wordt als lastig ervaren omdat je gewend bent aan deze grootte. anders moet je meer van links naar rechts gaan "scannen" (lezen) wat meer energie kost.
 
de tekst zou heel simpel gewoon als afzonderlijke stream in de film moeten staan zodat iedereen zelf kan bepalen wat of hoe hij er mee omgaat, en NIET moet worden ingebrand in de film
Daar gaat het om...want er is geen rekening gehouden met ouderen.
 
Ik zie niet zo in waarom ouderen ondertitels slechter zouden kunnen lezen. Met de juiste sterkte van een bril moet het gewoon geen probleem zijn. Wanneer je niet goed ziet moet je naar je oogarts of dokter gaan om je ogen te laten controleren. Ouderen krijgen vaak staar, maar dit met een simpele operatie op te lossen.

Ik vraag me af hoe groot je TV is en op welke afstand je zit. Zelf zit ik op zo'n 4 meter van een 43 inch scherm en vind de grootte van de ondertiteling prima.
 
Terug
Bovenaan