• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ondertiteling .mp4

Status
Niet open voor verdere reacties.
T

tjoll

Beste mede-Ziggo-ers,

Jajajaja, ik weet het. Het zoveelste topic over de ondertiteling. Maar aangezien alle topics hier eigenlijk op het niks leiden hoopte ik dat er inmiddels een oplossing voor was.

Ik heb een film op mijn usb staan. het is een .mp4 file. Ik weet zeker dat er een "track" inzit met ondertiteling want op de pc vind hij die ondertiteling wel.
Ik heb deze ondertiteling al in meerdere coderingen toegevoegd --> UTF-8, ANSI, CP1250. Maar geen van dit werkt.

Ook heb ik geprobeerd om een los .srt file te maken met diezelfde verschillende coderingen. Ook dit was geen succes.

Heeft iemand een oplossing om de ondertiteling te laten weergeven in een .mp4 file? Of gebruik ik de verkeerde codering? Ik heb liever niet dat de ondertiteling er gebakken inzit, maar deze optie hou ik over als niks anders mogelijk is.

Laat me weten hoe jullie dat doen.

Groeten, Mitchel
 
Koop gewoon voor $35 een Raspberry Pi met XBMC en het is opgelost!
Wat is een Raspberry, een mediaplayer, daar zijn tig merken van Mede8er 400X2 voor € 77 een goede en stabiele. Eminent, PlayOn, etc.

Gerard.
 
Zoiets ja, Google er maar eens op.
Het is echt een heel klein apparaatje waar je allerlei Linux-variaties of sinds kort ook zelfs Dos op kunt draaien.
Maar XBMC is er dus ook voor de Raspberry en boot dus in enkele seconden en is wel makkelijk bij te blijven werken.
En dat is het voordeel tov. andere players, waarbij het vaak toch erg afwachten is of er nog nieuwe firmware komt en hoe lang dat dan duurt.
XBMC is altijd vrij vlot met fixes en nieuwe features.

De Raspberry heeft standaard alleen LAN (het B-model) maar je kunt er voor 15 euro ook een Wifi-stick bijnemen.
Bedienen kan (na installatie) met de XBMC remote op je smartphone of tablet, dat werkt perfect. En anders natuurlijk een draadloos toetsenbord of ook HDMI-CEC.

Tot zover de reclame, dan gaan we nu verder met volgende programma :)
 
Ja ik ken het. Maar ik dacht omdat we nu toch z'n mooi systeempje hebben staan moet het ook wel werken.

Ik vind het maar slecht dat de humax dit niet kan voor zoveel geld. Dan gaan we maar kijken voor een speler met XBMC voor niet al te veel geld.

Bedankt ervoor.
 
Ja ik ken het. Maar ik dacht omdat we nu toch z'n mooi systeempje hebben staan moet het ook wel werken.

Ik vind het maar slecht dat de humax dit niet kan voor zoveel geld. Dan gaan we maar kijken voor een speler met XBMC voor niet al te veel geld.

Bedankt ervoor.

Tja, maar de Humax is dan ook specifiek geen media-player. Vraag me ook af hoelang dit nog überhaupt blijft werken.
Ook het via FTP of UPnP bekijken van opnames is zoiets. Heel fijn dat het kan en ook een van de redenen waarom ik dit apparaat heb gekocht, maar als je ziet waar Ziggo mee bezig is qua 'beveiliging' (bijv. Android app die niet op geroote apparaten werkt ivm. bang voor 'illegaal' opnemen van de streams) dan maak ik me wel zorgen over al deze features van de Humax.
Ik zou het persoonlijk niet erg vinden gewoon de keuze te hebben tussen een Ziggo-firmware en een originele Humax-firmware.
Ik ben meer voor open standaarden (ook op het gebied van iTV dus) zodat alles open blijft en verschillende fabrikanten verschillende apparaten kunnen aanbieden die hetzelfde kunnen en ook alle features kunnen gebruiken.

Maar dat is een andere discussie natuurlijk, maar dit is naar mijn idee wel de reden waarom de Humax zo weinig formaten ondersteunt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan