• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ondergeschoven kindje

Status
Niet open voor verdere reacties.

NetJak

Forum Gebruiker
Berichten
631
Webspace is toch een ondergeschoven kindje bij Ziggo. Daar doen ze helemaal niets meer aan dunkt me.

25 MB bij een abonnement van 44 euro per maand is toch belachelijk weinig. Google/Gmail geeft gratis meer dan 10 GB opslagruimte !!!

FTP naar de publieke webspace kan wel, maar naar de prive webspace nog steeds niet??? Ik wil kunnen FTP-en met beveiligde opslag. Prive dus.
 
dropbox? of elke andere willekeurige cloud provider?
Allemaal gratis.
 
Goh, vertel. Hoe kun je direct FTP-en met dropbox of welke andere willekeurige cloud provider? Dat is de vraag.....
U kent wel het begrip FTP?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Maar wat is nu je bedoeling?
Webspace bij Ziggo is voor o.a. een website erop te plaatsen.
De gratis opslag bij Goolgle etc. is het niet mogelijk om een website te maken.....
Of wil je de webspace ruimte bij Ziggo als opslag gebruiken?
 
Ik zoek eigenlijk een gratis beveiligde opslag waar je met behulp van FTP bestanden kunt plaatsen. Ik ken momenteel alleen driveHQ, maar die is vaak in storing.
Ziggo webspace biedt wel FTP, maar is slechts 25 MB en is niet beveiligd, zoals de prive-mappen van ziggo wel zijn. Maar die prive-mappen zijn dan weer niet met FTP te benaderen. Het is altijd wat: Of het is onbeveiligd, of de opslag is gering of het werkt niet met FTP. Dropbox is prachtig (net als Skydrive, Google-drive, iDrive, iCloud, Wuala enz. maar die werken allemaal niet met FTP. Lees eens op de wensenpagina van Dropbox en je ziet dat bijna iedereen FTP wenst als optie bij Dropbox. Maar Dropbox heeft geen plannen in die richtig. Ws. zijn ze bang voor teveel verkeer.

Ik heb nu wel een gratiswebsite host op het oog, maar die is in principe ook onbeveiligd. Ik denk nu als ik maar een rare lange naam kies is die misschien net zo veilig als een die afgeschermd is met een wachtwoord...
 
Kan ook zo niets vinden welke opslag nu wel FTP gebruikt.
Werkt nml wel makkelijker hiermee.
Maar denk om de gratis website hoster, bij sommige is opslag-backup van bestanden ook niet is toegestaan.
Kijk hiervoor maar eens o.a. bij in de algemene voorwaarde van https://www.gratiswebhosting.nl onder punt 1, er is zelfs een begrenzing van 2048Kb op een bestand en de ruimte is ook maar 250MB.[FONT=Verdana,Arial,Helvetica][SIZE=-2]
[/SIZE][/FONT]
 
Er is natuurlijk een erg goede reden dat niemand backup opslag met FTP gratis toestaat. Dat lokt veels te snel illegale filesharing uit.

Om die reden heeft ook zo ongeveer elke budget hoster die ik ken file backup in zijn voorwaarden uitgesloten.

Denk dat je wens voor gratis of goedkope ruimte voor FTP benaderbare backup redelijk kansloos is. En al helemaal niet bij een betrouwbare partij.

Los daarvan is de webspace van Ziggo compleet nutteloos als je echt iets wil. Wil je echt een site bouwen heb je echt een webhoster ernaast nodig.

De enige die ik ken en zelf gebruikt heb die FTP wel combineerd met unlimited backup space en twee terabyte aan briefcase space is Livedrive Pro (Livedrive standaard heeft geen FTP). Maar die is met 13 euro per maand niet bepaald gratis. En bovendien heb ik het zelf opgezegd vanwege onbetrouwbaarheid van de backupclient.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
@netjak. Ik weet best wat FTP was maar niet dat dit blijkbaar niet meekomt met al die gratis zaken.
Eigenlijk ook best logisch gezien de discussies over privay: Data gaat bij FTP zonder encryptie over de lijn. FTP wordt daarom zakelijk ook steeds minder gebruikt en dan al vaak alsnog als SFTP. De laatste is echt een stuk lastiger en wordt nauwelijks gebruikt.
 
Oplossing: RTFM en configureren maar, zo moeilijk is sftp niet.

FTP wordt daarom zakelijk ook steeds minder gebruikt en dan al vaak alsnog als SFTP. De laatste is echt een stuk lastiger en wordt nauwelijks gebruikt.
 
Niet moeilijk doen, plaats een NAS. Alles in eigen beheer en FTP-en tot je een ons weegt. :)

Helaas niet gratis.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan