• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Onderdelen van TV Portal doen het niet meer

Status
Niet open voor verdere reacties.

Fr@

Forum Gebruiker
Berichten
15
TV Portal bestaat op dit moment bij mij alleen nog uit het onderdeel Ziggo On-demand.
Nu.nl, Buienradar, e.d.verschijnen sinds kort niet meer.
Wordt dit niet meer door Ziggo verzorgd of is er iets anders aan de hand?
 
Yep, hier ook op m'n 5100. Ze zullen wel weer een uitstekende reden hebben, iets van portal 2.0 of zo.
Als je op de blauwe toets drukt zie je hun verklaring: Een aantal applicaties zal komen te vervallen. Ze zeggen er niet bij dat elke applicatie (naast het portal) is komen te vervallen...
 
Reden is natuurlijk de overstap naar het nieuwe iTV platform zeer binnenkort (al is de lancering net weer uitgesteld vanwege performance issues).

Afwachten wat in dat nieuwe platform voor apps komen, al bleek geloof ik wel uit wat Ziggo heeft laten doorschemeren dat vrijwel niemand die apps van de oude portal gebruikt of waardeert.
 
OK, bedankt voor de reacties :thumb up:
Weet ik ff genoeg.....
 
TV Portal

Van de verdwenen apps gebruikte ik Nu.nl regelmatig. Vond het raadplegen erg prettig. Mis deze App. nu al. Af en toe gebruikte ik ook buienrader maar dat was zo schokkerig dat het niet altijd goed te volgen was.
 
In aansluiting op de reacties van xahmol en catastrofus

Rechtsboven in beeld van TV Portal staat:
"Dit menu zal binnenkort gewijzigd worden. Een aantal applicaties zal daarbij vervallen".
Een beetje vreemde verklaring, vind ik. Een aantal applicaties is immers al vervallen en als er nog meer vervalt blijft er niets over.
Slordig van Ziggo dat zij hun plannen hieromtrent niet duidelijk maken en hiermee hun klanten in het ongewisse laten.
 
In aansluiting op de reacties van xahmol en catastrofus
Slordig van Ziggo dat zij hun plannen hieromtrent niet duidelijk maken en hiermee hun klanten in het ongewisse laten.

Tja, is dat niet de definitie van een beta?
 
Zijn er hier dan eigenlijk nog mensen zonder smartphone of tablet (met nu.nl em buienradar apps) die dus echt gebruik maakten van deze diensten van Humax/Ziggo?
Volgens mij ligt de toekomst toch in meer tv-gerelateerde features op de box (stemmen met de rode knop, extra info opvragen bij commercials etc) en uiteindelijk ik verregaande integratie van decoder en tablet.
Daar zien we nu de eerste voorbeelden van met alle 2e scherm sites en apps van alle Nederlandse programma's, maar dit kan nog vele malen handiger en gebruikersvriendelijker.

Ook een techniek als HbbTV heeft zeker potentie maar wordt nog niet helemaal omarmd. Er moet gauw een of andere standaard komen. Elke SmartTV heeft z'n apps en maniertjes en dat is niet praktisch voor ontwikkelaars van diensten (te weinig publiek). Dus TV's die op bijvoorbeeld Android draaien hebben volgens mij echt de toekomst straks. En de makers kunnen zich dan zeker nog goed onderscheiden met verschillende schillen, meegeleverde apps, handige afstandsbedieningen et cetera. Maar er is dan wel 1 platform en bijvoorbeeld een Netflix of een Ziggo kan dan heel eenvoudig 1 Android app uitbrengen die, in principe, op alle TV's werkt. En die App kan dan alsnog hun interactieve 2.0 portal gaan streamen, natuurlijk. Maar dan werkt het wel opeens op elke tv.

Ben benieuwd of we dit binnenkort al kunnen gaan verwachten op grotere schaal. Maar nu elke fabrikant met eigen apps en eigen app-stores, is op langere termijn onhoudbaar, vermoed ik.
 
rowdy schreef:
TV's die op bijvoorbeeld Android draaien hebben volgens mij echt de toekomst straks
Zal allemaal wel rowdy, maar wat heeft dat met de plotselinge verdwijning van enkele applicaties van TV-Portal te maken? :roll:
En: Zijn er hier dan eigenlijk nog mensen zonder smartphone of tablet (met nu.nl em buienradar apps) die dus echt gebruik maakten van deze diensten van Humax/Ziggo?
Ja inderdaad, ik heb geen smartphone, tablet, iPhone enzo. Vooralsnog geen behoefte aan ook en zo zullen er vast nog wel meer zijn. Denk je niet? En, ik maak 'echt af-en-toe gebruik van deze diensten van Ziggo'.
Zo vind ik het nl. toch wel handig om voor bijv. "On-Demand" van TV-Portal de TV te gebruiken i.p.v. een smartphone o.i.d.... :wink:

Maar dat is een dicussie die ergens anders thuis hoort, daar gaat dit topic immers niet over?!
 
Zal allemaal wel rowdy, maar wat heeft dat met de plotselinge verdwijning van enkele applicaties van TV-Portal te maken? :roll:Ja inderdaad, ik heb geen smartphone, tablet, iPhone enzo. Vooralsnog geen behoefte aan ook en zo zullen er vast nog wel meer zijn. Denk je niet? En, ik maak 'echt af-en-toe gebruik van deze diensten van Ziggo'.
Zo vind ik het nl. toch wel handig om voor bijv. "On-Demand" van TV-Portal de TV te gebruiken i.p.v. een smartphone o.i.d.... :wink:

Maar dat is een dicussie die ergens anders thuis hoort, daar gaat dit topic immers niet over?!

Dat was een serieuse vraag hoor, ik was serieus benieuwd of daar nou echt veel gebruik van gemaakt werd. Ik heb namelijk het idee dat mensen die investeren in een (interactieve) ontvanger buiten degenen die Ziggo standaard levert, een bovengemiddelde interesse hebben in techniek en vaak apparaten als een tablet (helemaal met de prijzen van nu) of smartphone hebben - en als je buienradar wilt kijken is dat op mijn tablet veel sneller dan helemaal de Humax aanzetten. Ik vermoed dat Ziggo ook vast heeft gesteld dat het niet zoveel gebruikt werd en het daarom heeft gewist. Het lijkt mij niet aannemelijk dat het met de nieuwe portal van doen heeft - dat is een op zich staand systeem, wat nog lang kan duren voordat het algemeen beschikbaar komt.

Verder heb ik ook helemaal niet gezegd dat 'on-demand' moest komen te vervallen.
En zelfs heb ik gezegd dat ik hoop dat binnenkort alle tv's (en set-top boxes) Android oid draaien zodat je zelf apps kunt installeren die jij wilt en dus niet meer afhankelijk bent van de tv-fabrikant of kabelaanbieder.

Dus ja, het heeft er volgens mij wel te maken met het topic, maar als jij liever nog 100 reacties wilt met 'k*t Ziggo, ik wil buienradar terug!' en het interessanter vindt om daar zo verder over te praten, dan start ik hiervoor wel een apart topic voor mensen die dat wel interessant vinden :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan