• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

On demand kanalen op een Enigma2 ontvanger

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

musicman

Ik heb een GigaBlue Quad HD ontvanger met twee DVB-C kaarten erin. Deze bak draait op een Enigma2 distro.

Ik heb een uitgebreid pakket van Ziggo en kan dus een aardige lijst met zenders bekijken. Ik heb de cables.xml aangepast op de kanalen van Ziggo 8888 (het multikabel gebied, als je dat nog mag zeggen) en bij een scan krijg ik ook een heleboel meer zenders die niet in mijn pakket zitten.

In de lijst zitten ook heel veel on-demand kanalen maar wat kan ik daarmee?
Als een abonnee een film opvraagt, wordt dit dan gewoon over het hele netwerk via één van de on-demand kanalen doorgegeven? Kan ik dan gewoon met een on-demand klant meekijken ofzo?
 
Wat bedoel je met "In de lijst zitten ook heel veel on-demand kanalen maar wat kan ik daarmee?"?

De officiele castraat (met on-demand capaciteiten) stuurt zijn berichten via het internet. De content komt dan weer via coax naar je toe. Ziggo stelt 4 (geloof ik?) transportstreams hiervoor beschikbaar.

Welke image draai je trouwens? Iets als openatv?
 
Als je een scan doet krijg je een lijst met alle zenders. Daar zitten veel zenders bij die de naam 'on demand' heten. En dat zijn er wel veel meer dan 4. Maar dan kan het dus zo zijn dat ik kan 'meekijken' op een on-demand kanaal?

Ik draai nu een OpenMips image.
 
Als het "on-demand" kanaal niet gecrypt is kun je gewoon meekijken.

Hoeveel frequenties zie jij dan met kenmerk 'on-demand'?
 
Er staan zo'n 30 zenders in de lijst met die naam.
Als ik er eentje selecteer krijg ik wel een 'free to air' melding, maar dat kan anders zijn als er iets wordt uitgezonden, uiteraard...
 
Er zijn 4 VOD Transport Streams per segment en iedere VOD Transport Stream bevat 30 service definities, dus zijn er in totaal 120 services gedefinieerd. Daarvan zijn er in mijn segment momenteel 5 daadwerkelijk in gebruik door VOD content voor 5 Ziggo klanten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan