• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Nummerherkenning & modem

T

Tuurbo

Ik zou graag nummerherkenning willen gebruiken in combinatie met mijn UPC telefonie abbonement, Nu heb ik begrepen dat UPC een andere protocool gebruikt dan KPN hiervoor, nu zoek ik een modem die dit protocool (FSK) ondersteund.

Iemand een idee qua merk/type?
 
Als je je modem wilt gebruiken voor NummerWeergave is dat juist vaker een probleem bij KPN dan bij UPC. UPC gebruikt namelijk een Europese standaard, KPN gebruikt een aparte standaard die geloof ik ook in Zweden en Denemarken worden gebruikt (met kleine variatie, maar misschien zijn zij nu wel slim genoeg geweest om die standaard af te schaffen). De meeste modems zouden FSK dus moeten ondersteunen (als erbij staat dat ze NummerWeergave ondersteunen).

Als je een nummermelder bedoelt, dan moet je gewoon een nummermelder zoeken die dual-standard is. Die beginnen er ook steeds meer te komen, vooral omdat de concurrenten van KPN (UPC, Wanadoo etc) allemaal FSK gebruiken. :)
 
Terug
Bovenaan