nummer weergave

Ik heb na een half jaar afvragen...... ::)......of het nu aan mijn telefoon of aan UPC lag dat ik geen nummerherkenning had. Zeker wetende dat mijn telefoon het ondersteund. Dus UPC maar gebeld met de vraag of DTMF of FSK geactiveerd was. Kreeg ik de volgende reactie:

A). UPC ondersteund alleen FSK (geavanceerder dan DTMF (door KPN telecom gebruik))

Dankzij toestellen met ingebouwde NummerMelder kunt u zien door wie u gebeld wordt. Naar keuze kunt u zo ongewenste telefoontjes onbeantwoord laten en alleen de oproepen van bekenden aanemen. Deze oproepen worden ook in het geheugen van het toestel opgeslagen en kunnen naderhand worden bekeken.

De functie NummerWeergave (Caller ID) is gebaseerd op zowel het DTMF-systeem als op het FSK-systeem. Iedere provider heeft zijn eigen systeem. KPN Nederland biedt bijvoorbeeld het DTMF-systeem aan. Kabelproviders in Nederland bieden hoofdzakelijk het FSK-systeem aan. De PTT in België biedt ook het FSK-systeem aan. De mogelijkheid bestaat dat u zich op deze dienst dient te abonneren, informeer hiervoor bij uw provider.

Het DTMF-systeem (Dual-Tone-Multi-Frequency) is het minst uitgebreid en ondersteunt alleen nummers.

Het FSK-systeem (Frequency Shift Keying) is uitgebreider en ondersteunt naast NummerWeergave ook NaamWeergave, VoiceMailmelder of PhoneMail melder, actuele tijd en datum, etc., mits de provider deze extra functies ondersteunt.

Alle Dual Mode toestellen van Profoon ondersteunen zowel het FSK-systeem als DTMF-systeem en herkennen deze automatisch. Toestellen in het bezit van de mogelijkheid om een naam te programmeren, kunnen in veel gevallen ook de functie NaamWeergave creëren door de naam met het nummer te programmeren.

Bron: www.profoon.nl


B). Stond niet geactiveerd

Heb ik gevraagd of ze het willen activeren en zo geschiedde het. Ze vertellen er niet bij dat er kosten aan verbonden zijn, tenzij je het nadrukkelijk vraagt. Uiteraard kan je zelf wel bedenken dat voor elke dienst, die je aanvraagt, er kosten tegenover staan. En die vallen wel mee....... :P

De mzzl
 
8)
Nummer weergave werkte hier ook niet..

Maar na wat zoekwerk bleek dat ik op mijn telefoon de provider Type 3 moest selecteren!
Standaard staat op Type 1, welke KPN 'compatible' is.. Type 3 is 'UPC' compatible..

Vraag me niet hoe of wat.. Dat stond in dat artikel ergens vermeld.. Had te maken met Type 1 = DTMF en Type 3 = FSK oid..

Zie HIER

TMB!
8)
 
Martin Brozius zei:
Heb ik gevraagd of ze het willen activeren en zo geschiedde het. Ze vertellen er niet bij dat er kosten aan verbonden zijn, tenzij je het nadrukkelijk vraagt. Uiteraard kan je zelf wel bedenken dat voor elke dienst, die je aanvraagt, er kosten tegenover staan. En die vallen wel mee....... :P

Natuurlijk zullen ze geen prijzen noemen, dat doet de consument als het goed is.
Vraagt ie niet wat het kost (of dat het niets kost) beginnen ze achteraf weer allemaal te zeuren dat upc een neuk bedrijf is, hahahaha :)
 
Dus nog ff wachten, wanneer ik de rekening krijg en dus van chello een vinger krijg aangereikt om volledig hun hele hebben en houden af te zeiken... :o....welnee joh......Voor die 2 Euro's extra per maand, echt niet...ik krijg al per maand 12.73 Euro korting en het eerste uur gratis bellen. Ik zal wel een ubernederlander zijn, als ik zou gaan klagen..... :P...

Ren je rot !!!!!
 
Nummer weergave kost (hou je vast) : € 0,97 excl. btw
Voicemail is trouwens wel weer helemaal gratis (ook beluisteren)
 
Terug
Bovenaan