• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

NPO3 op beide Humax 5200C veel storing

Status
Niet open voor verdere reacties.

wtj

Forum Gebruiker
Berichten
4
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb 2 Humax 5200C in gebruik. Sinds de omzetting van Casema heb ik op alle zenders een goede ontvangst alleen NPO3 komt op beide Humaxen niet. Vaak de foutmelding E37 of E48. Op 1 van de humaxen komt dan na een lange tijd npo3 tevoorschijn. Op de andere humax komt npo3 soms na lange tijd op, maar valt tussendoor dan ook weer voor lange tijd weg. Na zappen naar een andere zender is npo3 dan weer verdwenen op beide. Zoals al aangegeven op alle andere zenders geen enkel probleem. Ik heb tv extra. Dus een hele rits zenders. Wie weet raad?
 
Probeer eerst eens op de Humax opnieuw naar de zenders te zoeken.
Je vermeld niet of je dit na de omzetting ook gedaan hebt maar lost soms problemen op.

Controleer dan ook direct je de de nieuwe waardes gebruikt van Ziggo
Menu --> Instellingen --> Systeem -->

Als dat allemaal goed staat check dan je signaalsterkte in de instellingen van de Humax en contoleer op deze manier een aantal zender en zeker ook terwijl je NPO3 hebt opstaan.
Menu --> Instellingen --> Systeem --> Signaaldetectie
Kwaliteit is daarbij een belangrijke waarde en nog belangrijker is war er boven staat BER[E-6] deze zou op 0 moeten zijn.

Als deze waarde groter is dan 0 dan heb je last van storing van buitenaf. Je zal dan je kabels/aansluitingen en aansluitingen in de muur allemaal moeten nakijken en indien geen Kabel Keur kabel deze moeten vervangen incl goede stekker aan beide kanten.
Dit kan dus resulteren dat bepaalde zender een slecht ontvangst hebben en anders niet.

Er staat vandaag een mooi artikel op Tweakers hierover.
https://tweakers.net/reviews/3925/2...-zichtbaar-qam256-en-mogelijke-storingen.html
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan