• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Nog steeds storing op zenders

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

dancis

ik heb toch nog steeds storing op National geographic en outtv.

Ik heb overal al nieuwe kabel gelegd en de hirschmann connectoren een aantal keren gestript en aangesloten. Maar storing blijft.

ik denk niet dat het 4g storing is want heb koka 9 ts kabel liggen nu.

Ik heb het nu zo ver voor elkaar dat ik meeste tijd een BER van 0 heb heel af en toe springt ie naar 1 of 2 maar als ik de kabel verschuif dan schiet de BER tot ver boven de 1000 en zakt dan iets af , maar dan moet ik weer met de kabel schuiven tot ie weer op 0 zit.

Zit de connector dan toch niet goed of zit het probleem ergens anders? nieuwe kabel ligt er sinds vandaag en daar zit ook het zelfde probleem alleen minder erg.

Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe ?

Ik weet zeker dat het in mijn bekabeling zit want met een kabel van Ziggo niks geen problemen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
ik heb toch nog steeds storing op National geographic en outtv.

Ik heb overal al nieuwe kabel gelegd en de hirschmann connectoren een aantal keren gestript en aangesloten. Maar storing blijft.

ik denk niet dat het 4g storing is want heb koka 9 ts kabel liggen nu.

Ik heb het nu zo ver voor elkaar dat ik meeste tijd een BER van 0 heb heel af en toe springt ie naar 1 of 2 maar als ik de kabel verschuif dan schiet de BER tot ver boven de 1000 en zakt dan iets af , maar dan moet ik weer met de kabel schuiven tot ie weer op 0 zit.

Zit de connector dan toch niet goed of zit het probleem ergens anders? nieuwe kabel ligt er sinds vandaag en daar zit ook het zelfde probleem alleen minder erg.

Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe ?

Als je connectoren geen goed contact maken, dan kan je nog zulke goede connectoren en bekabeling hebben, maar dan gaat 4G alsnog je signaal belemmeren. Daar heb ik ook last van. Ik heb een wandcontactdoos van Tratec/Technetix en ik had Hirschmann connectoren. Nu heb ik Technetix connectoren maar ook die zitten er niet goed genoeg op, de BER is bij mij ook nog soms te hoog. Dus mijn laatste mogelijkheid zit bij de connectoren van Cabelcon connectors. Deze heb ik even los op mijn wandcontactdoos aangesloten (kabel nog niet erop) om te kijken hoe hij contact maakt, maar deze zit er goed op. Strak en dat is wel vereist bij 4G interferentie.
 
Ik vind ze er inderdaad wel los op zitten op de versterker en de decoders .
normaal gaat het allemaal wat strakker.

Anders morgen toch maar eens kijken voor andere connectors
 
ik denk niet dat het 4g storing is want heb koka 9 ts kabel liggen nu.

Ik heb het nu zo ver voor elkaar dat ik meeste tijd een BER van 0 heb heel af en toe springt ie naar 1 of 2 maar als ik de kabel verschuif dan schiet de BER tot ver boven de 1000 en zakt dan iets af , maar dan moet ik weer met de kabel schuiven tot ie weer op 0 zit.

Zit de connector dan toch niet goed of zit het probleem ergens anders? nieuwe kabel ligt er sinds vandaag en daar zit ook het zelfde probleem alleen minder erg.

Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe ?

Ik weet zeker dat het in mijn bekabeling zit want met een kabel van ziggo niks geen problemen.

Als je wilt controleren of je de connectors goed gemonteerd hebt heeft Hirchmann een aantal filmpjes online staan waarbij je goed kunt zien hoe je bepaalde kabel moet aansluiten. Zie hier

Als je wel goede kabel hebt, maar niet-passende pluggen, of niet goed afgeschermde pluggen gaat het ook niet werken. Die koka9 kabel die jij hebt, heeft een afscherming van 3 lagen en die moet je wel op de juiste manier aansluiten en de juiste bijbehorende pluggen gebruiken, anders werkt hij niet als afscherming.
 
Als je connectoren geen goed contact maken, dan kan je nog zulke goede connectoren en bekabeling hebben, maar dan gaat 4G alsnog je signaal belemmeren. Daar heb ik ook last van. Ik heb een wandcontactdoos van Tratec/Technetix en ik had Hirschmann connectoren. Nu heb ik Technetix connectoren maar ook die zitten er niet goed genoeg op, de BER is bij mij ook nog soms te hoog. Dus mijn laatste mogelijkheid zit bij de connectoren van Cabelcon connectors. Deze heb ik even los op mijn wandcontactdoos aangesloten (kabel nog niet erop) om te kijken hoe hij contact maakt, maar deze zit er goed op. Strak en dat is wel vereist bij 4G interferentie.

Soundwork bedankt voor de gouden tip:applause:

Het waren inderdaad de hirschmann connectors die niet lekker op de aansluiting zaten.

Had nog goedkope action connectors liggen die lekker straks vast zaten op de aansluitingen deze aangesloten op een kabel en problemen waren weg.
Dus de toen heb ik van de female connectors van de hirschmann de midden pin en de buiten rand iets samen geknepen zodat de connectors strakker op de decoder en versterker kwamen te zitten.

En ja hoor , BER 0 zelfs bij bewegen van de kabel:pompom:

Dus heel erg bedankt voor de tip soundwork:thumb up: had het anders nooit zo ver gezocht in losse connectors. Je denkt ze zitten erop en dan is het goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan