• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Nieuwsgroepen

P

Port 21

Kan iemand mij vertellen of de news.server van Arnhem uberhaupt wel bestaat (news.arnhem.chello.nl). Heb echt alles geprobeert om in te loggen via verschillende progs maar steeds weer die error.
Andere news.servers werken namelijk wel maar die hebben niet de binaries die ik wil zien.

l4t3r5
 
Hey!

news.arnhem.chello.nl bestaat wel, maar er is een klein probleempje(nou ja....eigenlijk een groot probleem, dat doet er niet toe): het is meestal onbereikbaar.

P.S. Ik gebruik zelf ook news.arnhem.chello.nl.
 
Hey!

Ik gebruik zelf Microsoft Outlook Express. Ik kan Microsoft Outlook 2000 ook wel installeren, maar ik gebruik de news-server zelden, dus vind ik het zonde van m'n hardeschijf-ruimte.
 
Ik heb altijd alleen maar het gevoel over nieuwsgroepen dat ze alleen maar incomplete zooi bevatten, veel gezeur en een stapen virussen en een hoop sex
 
Welke nieuwsservers zijn er nou allemaal?

news.chello.nl
news1.chello.nl == news.arnhem.chello.nl
news2.chello.nl == news.brabant.chello.nl
news.ams.chello.nl

welke nog meer?
 
Op de status netwerk pagina staan deze servers...

news1.chello.nl  
news1.arnhem.chello.nl  
news2.arnhem.chello.nl  
news3.arnhem.chello.nl  
news2.chello.nl  
news.brabant.chello.nl  
news.rott.chello.nl  
amsnews02.chello.com  
news.chello.com  
news1.a2000.nl  
news2.a2000.nl  
news3.a2000.nl
 
8)
Ik gebruik al zo'n 15 jaar de newsgroups en heb er nog nooit een virus opgelopen.... Heb 1 keer IRC geinstalleerd en gestart en had binnen 10 minuten 5 virussen op mijn PC staan :)
Gelukkig was ik toen een part-time anti-virus programmeur :)
Maar ik had ze allemaal al in mijn collectie zitten ;)
De nieuwsgroepen van chello (ja ook arnhem, want die heb ik ook in mijn lijst van newsservers staan ;)) doen het wel, maar niet altijd even goed ;) (soms is de server offline) en verder weten ze zelf niet welke nieuwsgroepem ze nu wel en niet willen ondersteunen(??) vandaag zit huppeldepup er in, morgen is tie weg en 2 dagen later zit ie er weer als nieuw in...
Verder kun je zo goed als ALLES doen met de nieuwsgroepen (berichten posten/lezen, zoals in dit mooie ;) forum, files posten, files downloaden... en dan dus files van ongelimiteerde lengte (kost wat tijd om te posten/op te halen) dus plaatjes, virus files, films etc.etc.
Het gaat erom dat je je newsreader zo insteld dat hij alleen de headers ophaald, en dan alleen die berichten die je daadwerkelijk wilt lezen/d/l moet je markeren en handmatig aangeven dat je ze wilt ophalen...
Ook moet je rekening houden met het feit dat de files, normaal gesproken, in MIME64 worden verstuurd... (Dus een binaire file (film/exe/doc...etc...) wordt omgezet in allemaal ASCII tekens met een speciale header) Ook wordt deze post opgesplitst in meerdere posts, welke je ALLEMAAL moet ophalen om de file weer tot 1 geheel te maken mbv MIME64 (Dit zit gelukkig standaard al in bv M$-Outlook) maar wel eerst alle posts ophalen, markeren, rechtermuis, save file...

Het probleem alleen is dat er dus HEEEEEL veel posts rond gaan en dat je wel eens 1 deel van een file mist (Part 45 of 999 parts is missing ;)) en dan baal je! Dit deel is dan verdwenen in de cyber-hemel, hoewel ie op een andere newsserver net zo goed wel kan staan ;) (Vandaar dat meerdere newsservers handig KAN zijn ;))

blablabla... Je moet zelf weten of je het handig vind, maar je kunt niet zomaar een virus oplopen (als je het doet zoals hierboven) Nog 1 TIP: Schakel HTML uit in je newsreader, maar dat doe je toch altijd al(??) want dat moet je ook doen in je mailreader ;)
 
Tja, virussen zullen er misschien wel weinig zitten, hangt er ook vanaf hoe je er mee om gaat, als je IRC hebt en nix download zit je ook veilig hoor :-)
Mijn grootste angst is ook bij nieuwsgroepen dat ik net weer wat mis... En die ergernis wil ik mezelf besparen...
Vaak zoek ik ook niet de meest populaire software, dus staat het er vaak niet tussen of super verminkt...
 
8)
IRC begon bij mij van alles zelf op te starten en te D/L... dus dat heb ik gelijk gedropped...
En ik gebruik de newsgroepen heel veel voor mijn werk (in de ICT he...) Ik moet continu alles van Micro$oft weten ;))
8)
 
Terug
Bovenaan