Nieuwe pc op chello (netwerkkaart kwijt)

W

wustenveld

Hoi allemaal,

Cool ik heb deze site net ontdekt maar ik vind het best wel gaaf dat er gewoon een verzameling mensen is die net als mij niet echt superblij zijn met chello.

Ik had een vraag mijn oude pc is vorig jaar december gestolen en heb nu een nieuwe. Deze wou ik aansluiten op chello en dit werkte niet. Heb chello gebeld en zij moesten de oude pc uit het bestand halen dit is nu gebeurd. Als ik nu internet start krijg ik zo'n pagina dat ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord moet ingeven. Dit doe ik, vervolgens zal die dan gegevens moeten weergeven maar dat doe ie niet. Hij geeft aan dat ie static ip addresses wilt verdelen maar dan doet ie niks meer. Ik heb geen mogelijkheid om de pc te registreren bij chello.

Weet iemand hier toevallig hoe ik mijn nieuwe pc op het netwerk kan krijgen. M'n kabelmodem (terayon) werkt gewoon en ik heb ip nummers gekregen. Ook vind ie een server waar dus de registratiepagina op staat (die niks doet), het internet kom ik niet op en kan alleen maar server van het interne chello netwerk benaderen.

Ik hoop dat iemand iets weet, mail me dan aub [email protected] (mijn chello adres kan ik niet bij >:(

Alvast bedankt
 
Re: Nieuwe pc op chello (oude is gestolen)

Je kan gewoon inloggen op die pagina met je mail gegevens.
Het werkt erg klote die site maar ut werkt ;)
Je moet voorelkaar zien te krijgen dat je je oude config weggooit en je nieuwe registreerd, waarschijnlijk zal hij vragen om je mac adres, dit kan je vinden met winipcfg of met ipconfig / all.
 
Re:Nieuwe pc op chello (oude is gestolen)

ik heb een mailtje gestuurd wat zijn oplossing is geweest.
 
Re:Nieuwe pc op chello (oude is gestolen)

Het probleem is inmiddels opgelost, m'n oude hardware nummer van m'n netwerkkaart (mac adres) stond nog geregistreerd in een van de servers bij chello. Na een paar telefoontjes met chello hadden hun het nummer verwijderd (kostte me wel 3 telefoontjes). Toen lukte het eerst nog niet, maar na een uur wachten aan de telefoon kwamen ze er achter dat ze de wijzigingen nog moesten doorvoeren (stond nog in een queue) maar nu werkt het dus.

Wat me nog wel is opgevallen is dat er 2 netwerkkaarten geregistreerd kunnen worden op het chello netwerk, ik keek laatst namelijk in het lijstje die je ergens kunt zien (heel vaag, maar ik weet dus niet meer waar ik dat zag) en daar stonden 2 pc's in. Ik heb ze allebei verwijderd en opnieuw aangemeld. Nu werkt alles.

Dus zorg ervoor dat je pc niet gestolen wordt want het kost je 4 dagen bellen voordat ze je mac nummer van de server afhalen zodat je verder kunt internetten.
By the way, ik ben nog steeds bezig om geld terug te krijgen voor al die tijd dat ik niet kon internetten. Maar ja, dat zal nog wel een paar weken/maanden/jaren/eeuwen/milleniums duren voordat ik dat voor elkaar heb.

Groeten Eduard,
 
Terug
Bovenaan