• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

nieuwe modem, maar op een pc internet

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

rdh

Vorige week hebben ze bij mij een nieuwe modem geplaatst (wegens verhuizing). Eerst een com21 en nu een Motorola.
Mijn laptop had ik in het nieuwe huis geplaatst zodat Chello kon installeren of internet werkt. En deze werkt.

Nu is de bekabeling doorgetrokken naar de werkkamer. Hier kan in wel internetten achter mijn laptop. Maar als ik de aansluiting overzet naar de andere computer werkt deze niet meer. Tot de verhuizing heeft deze computer goed gewerkt (met Com21 modem).

De pc geeft wel aan dat er verbinding is, maar maakt geen verbinding met het internet.

Wat kan er aan de hand zijn? macadressen? computer toch niet goed ingesteld?

Wie helpt mij.

Alvast bedankt.....

Rob
 
Je moet op je laptop eerst via wincipcfg een release uitvoeren. Omdat je chello modem gebonden is aan je macadres, vervolgens kun je op de andere computer jezelf weer aanmelden.
 
De 1e pc waarmee u op internet gaat wordt geregistreerd d.m.v. het mac-adres. Dit houdt in dat wanneer u de verbinding op een andere pc aansluit deze daarop niet zal werken. Wanneer u eenmalig overschakelt van pc of nic is dit d.m.v. een telefoontje naar de helpdesk wel te veranderen.
Wanneer u echter regelmatig switched van pc wordt dit echter zeer lastig.
Ik zou u adviseren naar het plus abbonement te kijken. Met die abbonement heeft u een dubbele downloadsnelheid ten opzichte van uw chello classic abbonement en is het d.m.v. een router toegestaan het internet te delen tot op 3 pc's. Op deze manier kunt u met 3 pc's tegelijk online zijn op een supersnelle verbinding.
 
Vanmiddag had ik zelfs geen internet meer. UPC gebeld. Na vijf minuten was het probleem opgelost. De computer doet het nu.

Hier de vraag ook gesteld over de twee pc's. Inderdaad, een release moet ik uitvoeren.
Daarna lees ik hier, moet ik mij aanmelden op de andere computer.
Wat moet ik dan precies doen?

Even in het kort.
ALs ik van de laptop naar de pc wil.
1. Op de laptop cmd - ipconfig /release intikken.
2. stekker verwisselen naar pc
3. computer aan en wachten
Is dit de procedure??

Ga ik van pc naar laptop dan net andersom?

Alvast bedankt!!!!

Rob
 
Je kunt niet steeds van pc wisselen.
Zoals al gezegd wordt het macadres geregistreerd van de pc waarmee je verbinding hebt. Kijk maar eens in je Motorola modem http://192.168.100.1/address.html Onderaan staat het geregistreerde macadres.
Er wordt echter maar 1 macadres geregistreerd en dat kun je zelf niet wijzigen dus wisselen gaat niet. Ook niet met ip release, want dat veranderd je mac adres niet.

Oplossingen:
1 - Chello plus nemen met een router.
2 - Gewoon een router gebruiken. (Mag eigenlijk niet als je geen plus hebt, maar werkt wel.)
3 - ICS gebruiken. Alle twee de computers moeten dan aan staan. (Mag dus eigenlijk ook niet als je geen plus hebt, maar werkt ook.)
4 - Stel op alletwee de pc's hetzelfde macadres in (onder netwerk) en wissel steeds de kabel. Dit is legaal, mag dus.
5 - Als je toegang hebt tot https://provisioning.upc.nl/ kun je daar steeds je pc verwijderen en dan je ander pc aanmelden. Zeer omslachtig en ik weet niet hoelang dit goed gaat. Maar goed dit was een oplossing die ik ooit van de helpdesk heb gehad.

Persoonlijk vindt ik oplossing 2 het beste.
Geen problemen met op en neer rennen, niet onnodig een pc aanstaan en geen problemen met afbrekende kabels door het steeds wisselen. Ohja je hebt dan ook meteen een thuisnetwerk wat ook wel eens handig is.
 
Van een van de medewerkers van UPC kreeg ik te horen om een ip release te doen om van pc te veranderen. Ik heb het gedaan. Moest een half uur wachten, maar er gebeurde niets. Internet weer aan laptop gekoppeld, deze deed het gelijk weer...

Ik heb hier een router liggen, de Vigor 2200E. Zag op het internet de hele procedure die ik moest doorlopen om weer het internet op te komen, ik weet niet of dat mij wel lukt....

Rob
 
rdh zei:
Van een van de medewerkers van UPC kreeg ik te horen om een ip release te doen om van pc te veranderen. Ik heb het gedaan. Moest een half uur wachten, maar er gebeurde niets. Internet weer aan laptop gekoppeld, deze deed het gelijk weer...

Ik heb hier een router liggen, de Vigor 2200E. Zag op het internet de hele procedure die ik moest doorlopen om weer het internet op te komen, ik weet niet of dat mij wel lukt....

Rob
1 - Snel die Vigor 2200E er tussen zetten!
Dus modem -> Vigor -> laptop
2 - Deze handleiding gebruiken: https://www.lapwing.nl/support/downloads/netwerk/RoutTips.doc
3 - Je desktop PC aansluiten.
4 - Surfen met alletwee de pc's.

5 - Indien gewenst: intern netwerk configureren dmv "bestanden en printer delen" inschakelen en mappen op "delen" te zetten.

Loop je vast en heb je dan vragen. Gewoon hier stellen.
 
Toch maar iets gedaan wat niet mocht.... router aangesloten. Het werkt....
Hopelijk blijft het werken...

Bedankt voor jullie tips, aanwijzingen ed..

Rob
 
Fijn dat het werkt en veel plezier ermee!

Als je geen gekke dingen doet blijft het wel werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan