Nieuwe DNS server DNS0.EU gelanceerd

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.338
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Laatst bewerkt:
In de discussie op security, staat ook een link naar de google uitleg pagina hoe ze ook op you tube de kindonvriendelijke filmpjes blokkeren. (Uitleg google) Google zelf heeft een apart gefilterd domein waar je naar kunt linken. Dit linken doet deze dns server nu voor je.
 
ik vind de responsetijden redelijk tegen vallen..
dit is natuurlijk niet mega belangrijk; maar de concurentie zit nagenoeg op een derde of minder van de latency.
 
Ik zie het nut niet van een europese DNS gebruiken en zeker niet eentje die filtert want uiteindelijk gaat het om controle verkrijgen. Denk bijv. aan russische nieuws sites die worden door NL providers op DNS niveau geblokkeerd omdat de EU dat bepaald heeft.. Daar heb je geen last van als je bijv. cloudflare of google dns gebruikt.

Wat je gaat krijgen is dat ze eerst eigen Europese infrastructuur gaan opzetten, op zich niks mis mee. Maar stap 2 is alle Europese providers straks dwingen hier gebruik van te maken, en stap 3 is alle andere DNS servers blokkeren. En dan zit je echt op een punt dat ze kunnen controleren/zien wat jij wel en niet mag bezoeken. Uiteraard zijn er dan nog wel mogelijkheden zoals VPN's en TOR etc. Maar dan moet je er al meer voor doen....En dat is voor een hoop mensen niet weg gelegd.

Dus nee voor mij geen censuur, als ik wil filteren gebruik ik mijn lokale adguard of pihole server wel.
 
Ik gebruik nextdns
1675940283122.png
 
Ik zie het nut niet van een europese DNS gebruiken en zeker niet eentje die filtert want uiteindelijk gaat het om controle verkrijgen.
Jij gaat van het slechte van de mens uit. Dit filteren is juist goed voor de gemiddelde gebruiker. Het zal een vergelijkbare lijst met mallware sites zijn die ook Google safe browsing gebruikt. Het heeft absoluut niets met overheids blokkades te maken. De dienst is ook niet van de overheid.

als ik wil filteren gebruik ik mijn lokale adguard of pihole server wel.

Ja, maar dit is niets voor de gemiddelde gebruiker. Een DNS instellen op een device is nog wel iets wat een gemiddelde gebruiker zelf kan doen. Zeker de kindervriendelijke DNS op de smartphone of tablet van kleine kinderen. Deze site geeft per OS duidelijke instructies hoe dat zelf in te stellen is. En dit is een gratis dienst. Bij andere DNS servers moet je vaak betalen voor een vergelijkbare kindvriendelijke dienst.
 
niet op elk apparaat is een dns server in te stellen

en adguard home is ook gratis en bevat verschillende filter lijsten waarmee je hetzelfde bereikt
en ook nog eens per device in te stellen
1675942438368.png

1675942454335.png
 
Jij gaat van het slechte van de mens uit. Dit filteren is juist goed voor de gemiddelde gebruiker. Het zal een vergelijkbare lijst met mallware sites zijn die ook Google safe browsing gebruikt. Het heeft absoluut niets met overheids blokkades te maken. De dienst is ook niet van de overheid.

Nee ik vertrouw de overheden niet. Dat filteren kun je bij meerdere DNS diensten krijgen, maar dan staat het niet automatisch aan en moet je dat zelf aanzetten. Dat is iets anders dan wij filteren het automatisch wel even voor je.
 
Terug
Bovenaan