• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Nieuwe digitale tv frequentie 47400?

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Reinder!

Hoi Allemaal,

Ik had vandaag een klant (werk bij een Ziggo dealer) aan de telefoon die me verraste met informatie die nieuw voor me was.

Deze klant had wat problemen met zwak signaal, en had via de ziggo klantenservice te horen gekregen dat hij opnieuw zenders moest zoeken, maar nu gebruikmakend van frequentie 47400 (in plaats van de gebruikelijke 37200 hier in regio breda) Netwerk id blijft gewoon 5555.

Ziggo klantenservice had mijn klant verteld dat dit in de toekomst de nieuwe frequentie gaat worden voor heel het ziggo gebied.

Ik was in eerste instantie sceptisch, maar een testje op een decoder hier leerde dat deze frequentie inderdaad werkt. Signaalkwaliteit was zelfs wat hoger dan op de oude frequentie.

Ik kan echter nergens achtergrond informatie vinden over deze wijziging, en ook de dealerlijn haalde de schouders op.

Iemand hier al iets van gehoord?
 
Hier in Mill kan ik ook gewon alles vinden onder 474.00 MHz met netwerkcode 1111.
 
Re:

Als ik mijn postcode invul krijg ik ook 474,00 en 5555. Ik kan even niet controleren of dat al was of ook nieuw is.
 
Hier in enschede hetzelfde, zenders opnieuw laten zoeken, het werkt! Afwachten op bericht van Ziggo.
 
Dat zal wel in heel Ziggo gebied de nieuwe instelling worden denk ik. Hier staat het ook als ik mijn postcode invoer (oud multikabel gebied in noordholland) dat ik 474MHz en netwerk 5555 moet invoeren. En dat was tot nu toe anders.
 
Ik hoop wel dat Ziggo hier duidelijk over zal gaan communiceren. Lang niet alle klanten zullen namelijk in staat zijn om deze aanpassingen op hun apparatuur door te voeren !
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bij mijn postcode komt nu ook 474 naar boven.
Gisteren op 1 humax 5050 ingevoerd en die vond een iets sterker signaal en keurig alle zenders. Wel waren de geprogrammeerde timers weg.

Daarna ook geprobeerd op de tv met de CI+ module. Die vond geen zenders. 372 weer gebruikt en 'ploep' alle zenders waren er weer.
Aantal keer herhaald met zelfde resultaat.

Hoop dus dat het niet de enige frequentie gaat worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan