• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Nieuwe computer aansluiten

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Rednose

Ik heb nieuwe compunter metnetwerkkaart op moederbord. Wil dus morgen kabel/internet overzetten op nieuwe comp. Ik snap dat ik dan nieuw mac adres moet doorgeven, maar als ik nu kijk zie ik (via winiipc-etc) het adres van mij kaart niet. Ik denk dat ik dus eerst via windows moet proberen een verbinding aan te leggen. Klopt dat? Graag advies over te nemen stappen.
Sorry als het er al eerder op stond, maar k heb al zitten zoeken
 
Kijk eens onder tips https://chelloo.nl/tips/nieuwmacadres.html

Kijk eens in het configuratie scherm onder netwerken en je netwerkkaart selecteren. Misschien vind je daar het macadres als het netwerk nog niet is geconfigureerd. Anders zul je inderdaad eerst een verbinding moeten maken.
 
voor zover ik weet ,kan je de kabel gewoon inpluggen en dan doet windows de rest (ik neem aan dat je windows gebruik)
ik heb zelf all een aantal nic's versleten en ik hoefde niets met een mac nummer tedoen :)
alleen een reboot :D
 
Merci voor tips. Staat niet helemaal helder op diepagina waar naar werd verwezen, althans voor een relatieve leek :) Via confscherm geeft windows (98) aan dat ik voor tcp inderdaad eerst verbinding moet maken. Neem aan dat de handel dan wordt toegewezen bij eigenschappen. Ga het van het weekend testen wanneer ik meer tijd heb.
En volgens mij heb ik in Amsterdam dat chello je mac adres checkt (of hoe je dat ook noemt). Ik merk het wel, als het geen gedoe geeft zal ik het hier melden.
 
DIt is de officiele manier:
- Met je huidige netwerk kaart connectie maken met internet
- dan ipconfig /release draaien in een DOS-box (je IP adres is nu gereleased)
- dan de nieuwe computer aansluiten
- nu ipconfig /renew draaien in een DOS-box (je krijgt nu een 10.xx.xx.xx adres)
- nu de browser opstarten, deze zal automatisch het "Uw chello service installeren" scherm tonen (anders naar https://chello.upc.nl/ gaan).
- hier de nieuwe MAC adres aanmelden (alles accepteren wat je tegenkomt)
- je wordt nu geadviseerd om de comp opnieuw op te starten maar met nog een keer ipconfig /release en ipconfig /renew gaat het ook!
Klaar
 
Dank je Die,
Ik heb win98, dus ik denk dat dat ik dosbox niet nodig heb en via de manier van de faq moet werken, maar ik ga het proberen.
(*loll* als ik nog tijd heb, heb gisteren een tv kaart proberen te installeren op mijn nieuwe computer -ik gebruik er 2 naast elkaar- en die installeerde zich als extra netwerkkaart...eerst dat rare problleem maar eens oplossen).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan