• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Nieuw Thomson modem en SMC wireless router

  • Onderwerp starter hanslammerts
  • Startdatum
H

hanslammerts

Hi,

Sinds gisteren een nieuw Thomson eurodocsis modem gekregen. Ik kan ook internetten, maar één keer per dag ben ik m'n verbinding kwijt. Dit kan ik wel weer oplossen door de router (softwarematig) te resetten, maar daar betaal ik niet voor.
Het halve forum afgestruind naar soortgelijke berichten. Kom er een hoop tegen, maar niet over mijn router.
Zijn er nog meer mensen die een Thomson hebben, met daarachter een SMC 2802 wireless router, (evt. ook in regio Nijmegen), die hetzelfde probleem hebben ?
En zo ja, is er ook een oplossing voor ?

Wellicht ten overvloede, voor de omwisseling werkte alles perfect (teringjong modem). Het enige wat dus in de hele configuratie is gewijzigd is het kabelmodem, en nu heb ik problemen. Het is niet mijn keus geweest om het modem te ruilen, dus kan ik UPC nu aanklagen ?

Cheers.
 
Standaard vraag: heb je het MAC adres van je originele chello netwerkkaart (waar uiteindelijk je verbinding mee is aangemeld) overgezet in je router?
 
René,

Bedankt voor je snelle reactie.

Ja, het mac adres van m'n oude kaart staat in de router config. Dit was uiteraard al zo voor de ruil van het modem, want (als ik het me tenminste goed herinner) was dat ook noodzakelijk tijdens gebruik van het Terayon modem. Er is dus eigenlijk niets in m'n router configuratie veranderd. Zoals gezegd is er alleen een nieuw modem tussen gekomen.

Hans
 
He, welke ROM versie zit er in die router?
1.11a werkt nl. niet goed met een Thomson kabelmodem... Ik hem hem teruggeflashed naar 1.10, en nu werkt-ie prima.

Suc6
 
In de router zit volgens mij de volgende romversie:
Current Firmware Version : [V1.00.001 2003.09.26]

Nog wat ouder dus...
 
Terug
Bovenaan