Nieuw modem Ziggo

casperd

Forum Gebruiker
Berichten
2.228
Internet
  1. Ziggo
  2. KPN
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik krijg net een brief dat ik een nieuw modem zal ontvangen.

Ik heb, overigens nog niet zo lang, een compal voor 600/40.
Enig idee wat voor modem ze nu gaan sturen?
En waarvoor?
 
Hitron modem die Dolcis 3.1 heeft.

Giga Modem zal wel niet.
 
Ik moest wel mijne huidige modem terug sturen dus kennelijk willen ze er nog iets nee doen. Dedankt.
 
Bij mij kwam het nieuwe modem eerder dan de brief. Blijkbaar een Connectbox V2. Omdat ik volgens de handleiding ook een monteur moest laten komen heb ik gebeld voor een afspraak en meteen gevraagd waarom ik dat nieuwe modem kreeg. Volgens de uitleg omdat dit nieuwe modem een betere upload heeft. Dat verbaast me, ik heb het goedkoopste abonnement (70/10) en heb nooit problemen gehad. Ik had een witte Connectbox van de eerste serie en die hing er ook pas een paar jaar.

Maar goed, de monteur heeft een nieuwe aansluiting geplaatst en een hoop troep verwijderd uit de meterkast. Alles werkt weer prima, behalve dat het toewijzen van vaste adressen via DHCP niet goed werkt in het modem.
 
Opmerkelijk inderdaad, ik heb zelf nog een modem uit 2011 (een Cisco EPC3925), waarvan ik ook wel eens had verwacht dat hij in de afgelopen 11 jaar wel eens een keer vervangen had kunnen worden. Dit is zeker geen 3.1 modem, maar hij doet het nog prima.
 
Laatst bewerkt:
Dat was inderdaad een prima modem, de3212, geen wifi simpel. Alleen was de adapter kwetsbaar en heb hem een aantal keren moeten vervanfen, uiteindelijk maar een eigen voeding gebruikt.

Het modem is binnen en het is een Connextbox Giga. Oh, en nu zeggen ze ook dat ik de aansluiting moet laten veranderen met een moderne (14 jaar geleden is die veranderd maar hij is nu kennelijk weer te oud). Maak een monteurs afspraak. Zucht. Kijken of hij wel met de oude werkt. Gelukkig heb ik nu een tweede internet verbinding.

Oh kijk, ze hebben weer gezellig de wachtwoorden onder het modem maar ze hebben wel een plastic kaartje meegeleverd met de gegevens. Die vond ik alleen maar omdat er iets hoorde toen ik de doos neerlegde.
 
Klopt, die spanningsadapter van die 3212 is niet het beste onderdeel behorende tot dit modem.
Toen die de vorige keer stuk ging boden ze me een modem/router aan. Nee, laat maar want ik heb geen zin in bellen om bridge en het modem werkt nog helemaal prima.
 
Terug
Bovenaan