Nieuw Modem (connect box) komt niet online.

MichaelClement

Forum Gebruiker
Berichten
3
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hallo allemaal,

Na twee keer contact te hebben gehad met de klantenservice van Ziggo, hoop ik dat jullie mij wat duidelijkheid kunnen geven.

Mijn vader heeft afgelopen dinsdag 22-10 op Rotterdam Zuidplein een nieuw modem (connect box) en Mediabox Next opgehaald. Op advies van de verkoper in de winkel, hebben wij eerst het modem aangesloten. Hierbij maken wij gebruik van de oude aansluitingen van het technicolor modem. Na opstarten van het modem heeft deze vrijwel direct een Firmware update gedownload en volgens de indicatie lampjes zou deze dan ook 'online' moeten zijn. Het modem wil echter geen toegang geven tot het het internet, wanneer ik de technicolor terug plaats werkt het internet zonder problemen.

Hiervoor heb ik contact opgenomen met de helpdesk

> Vraag was of alles administratief goed was verwerkt.
- Na een uur doorverbonden te zijn naar verschillende afdelingen, krijg ik uiteindelijk het antwoord dat het modem pas na 42 uur online komt. Dit omdat de database tijd nodig heeft om het nieuwe modem te verwerken.
> zij kunnen zien dat het modem zichzelf heeft aangemeld op hun centrale.

Op donderdag is het modem dan alsnog niet online, hierop nogmaals contact met de klantenservice met hetzelfde antwoord.

Mijn vraag nu: klopt het dat een nieuw modem een week nodig heeft om in hun centrale verwerkt te worden? Het is nu vrijdag en het modem werkt vooralsnog nog steeds niet. Als ik aanmeld op het webinterface, geeft het modem aan toegang te hebben tot het ziggo netwerk
 
Het kan inderdaad meerdere dagen duren, maar het maximum is eigenlijk 3 werkdagen, Hij zou dus vandaag moeten gaan werken.

Je moet de Technicolor gebruiken tot internet wegvalt, dan is de zaak administratief omgezet. Sluit dan de Connect box aan
 
Vaker gezien dat ophalen via een winkel zeker niet sneller gaat, de administratie moet dan nog plaatsvinden.
Als het spul opgestuurd wordt kun je ervan uitgaan dat het administratie allemaal verwerkt is en dat het spul vrijwel altijd meteen werkt als je het aansluit.
 
Zojuist het oude modem aangesloten, alles is idd online. bedankt allemaal. Wachten op ‍
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan