• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Nieuw bij ziggo

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

svenweer

Ik zat eerst bij KPN (gelukkig ben ik er weg) en had Interactieve TV hierbij kon ik 1 TV aansluiten met Digitenne met een CI+ Module van Conax maar ik ben overgestapt naar Ziggo en wil graag de zelfde kaart gebruiken (scheelt namelijk weer zo'n 60 euro). Er zit ook een antenne bij. Werkt deze module (Conax) op een kaart van Ziggo of moet ik echt een Ir.Deto aan schaffen? En kan ik ook de antenne die ik van KPN heb gekregen gebruiken of MOET ik een kabel aangaan leggen (wat ik niet hoop ivm problemen waar ik dan tegen aan ga lopen)?
Alvast bedankt voor de hulp.
 
Wat denk je zelf?

Sorry. Om te beginnen gebruiken digitenne en Ziggo een heel andere manier van coderen. Voor het decoderen heb je dus ook een heel andere kaart nodig. Maar het gaat veel verder. Digitenne werkt "door de lucht'', terwijl Ziggo via de kabel werkt. Je moet dus een kabel naar die TV hebben liggen. En als je veel pech hebt, dan moet je ofwel een nieuwe TV, ofwel een extra decoder kopen. Doordat digitenne namelijk via de ether gaat en Ziggo via de kabel, is de techniek erachter ook verschillend. Als je dus een TV hebt, die zowel geschikt is voor Digitenne (DVB-T, zoals dat dan officieel heeft) als voor Ziggo (DVB-C) en deze TV ondersteunt wordt door Ziggo, dan kun je als je een CI+ kaart koopt, deze gebruiken.

Maar je moet in ieder geval een kabel naar die TV brengen.
 
En kan ik ook de antenne die ik van KPN heb gekregen gebruiken of MOET ik een kabel aangaan leggen (wat ik niet hoop ivm problemen waar ik dan tegen aan ga lopen)?
Oftewel: "Als ik wil eten, moet ik dan mijn mond open doen?". :giveup:
Kabeltelevisie zonder kabel lijkt me een beetje moeilijk.
 
Ik wil je niet de grond inboren, beste jongen, maar je maakt het zo makkelijk!

Zou je niet eerst dat alles moeten uitzoeken voordat je naar Ziggo overstapte?!

Angelo gaf je een goede antwoord. Ik begrijp ook dat een heleboel mensen helemaal niet technisch is. En ik wil ook graag dat je ook goede ervaringen op deze forum hebt.

Zo, vertel wat voor TV je hebt (merk en type) en wat voor huis je hebt. Je hebt wellicht al kabel aansluiting in je woonkamer of meterkast.

Zullen wij daar mee beginnen...
 
Ik wil je niet de grond inboren, beste jongen, maar je maakt het zo makkelijk!

Zou je niet eerst dat alles moeten uitzoeken voordat je naar Ziggo overstapte?!
Persoonlijk denk ik dat TS het belangrijkste heeft uitgezocht, namelijk de prijs.
En nu wordt er pas verder nagedacht (en zal waarschijnlijk blijken, dat overstappen niet alle gevallen zo goedkoop is als belooft :rolleyes:)
 
gewoon je oude kaartje op Marktplaats zetten, kan je er nog een paar tientjes aan verdienen en valt het allemaal reuze mee. :pompom:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan