Niet netjes...

E

ESM

Het is dan toch gebeurd. Op 6 oktober kreeg ik een mailtje dat ik weer een fiat moest geven aan de rekening van UPC. Ik naar de website maar daar kon ik niets omdat de rekening later zou verschijnen... Wel stond er dat ik de opdracht al had gegeven om het van mijn rekening te halen...niet dus.

En nu, op de dertiende, krijg ik dus een bankafschrift waarop staat dat ik akkoord ben gegaan met de rekening. En dat terwijl ik helemaal GEEN akkoord heb KUNNEN geven. UPC heeft dus eigenmachtig de bank gemeld dat er een bedrag moest worden afgehaald van mijn rekening.

Het bedrag is ook niet ok trouwens, want er is een monteur aan toegevoegd die UPC zelf gestuurd heeft en waar ik volgens de helpdesk helemaal niets voor hoef te betalen. Ben benieuwd wanneer dat weer wordt teruggestort.
 
Inderdaad niet netjes, ik wil wel eens laten uitzoeken wat hier mis is gegaan. Kun je me je gegevens sturen via een PB? Zal ik ook even kijken naar die kosten voor die monteur.
 
Ik heb je m'n gegevens via PB gestuurd.. ik hoop dat dat goed gegaan is want ik zie mijn antwoord zelf weer nergens staan :(
 
ESM zei:
Ik heb je m'n gegevens via PB gestuurd.. ik hoop dat dat goed gegaan is want ik zie mijn antwoord zelf weer nergens staan :(
Waarschijnlijk heb je de optie om uitgaande PB op te slaan niet aan staan.
Dat kun je hier aanvinken.
 
Een nieuwe rekening ontvangen en wederom gaat UPC gierend de fout in...

Wassily heeft in februari 2008 (twee jaar na dit dus....) zijn best gedaan om fouten van toen (2008) over betaalde films die ik gratis had gekregen ivm storingen. En jawel, nieuwe rekening in april 2008 en daar staan weer twee films op uit dat toen opgeloste gedoe. Niet te geloven. Gratis is bij UPC klaarblijkelijk toch steeds betaald, tot de klant klaagt.

Ik heb Wassily weer een PB gestuurd, maar ik weet nu wel zeker dat UPC on demand e.d van mij geen enkele euro meer zal ontvangen. Ik mijd het als de pest.
 
@ EMS

Dan kan ik jou voorspellen (als je stopt met betalen ook al is dat wellicht volkomen terecht) dat je binnen no time een brief van een of ander incasso bureau zult ontvangen. UPC gaat er namelijk van uit dat ze onfeilbaar zijn en dat alle hun klanten onbetroubaar zijn dus zetten ze meteen grof geschut in i.p.v.eerst eens even overleg met de klant te plegen.

Succes ermee (en bel vast je rechtbijstandverzekering)
 
Je begrijpt me verkeerd... Ik zal geen enkele betaalde dienst binnen het digitale pakket meer afnemen, Dus geen films ed meer.
 
Terug
Bovenaan