Next mini cs1002

mouse1997

Forum Gebruiker
Berichten
554
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
ik wil na lange tijd eens tv kijken
inmiddels heb ik de sagemcom in bridge modus met een asus rt-ax86u
next mini is dus met router verbonden en ik heb eigen dns ingesteld echter nadat de next mini niet op wou starten heb ik een gewone reset gedaan error code cs1002 en toen een front panel reset maar ondanks dat ik de next mini heb uitgesloten van eigen dns maakt hij nog geen verbinding met Ziggo wat nu

wat info
1673049534891.png

1673049557205.png


error code
IMG_20230107_005929.jpg
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Berichten
1.671
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Sluit hem eens bedraad aan op lan 1 van je modem om te testen of het dan wel werkt. Dus Router even loskoppelen.
 
Topicstarter
Topicstarter
mouse1997

mouse1997

Forum Gebruiker
Berichten
554
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
modem staat in bridge modus zou toch raar zijn als die alleen werkt op een ziggo modem hij moet ook op een externe router kunnen werken
 
Topicstarter
Topicstarter
mouse1997

mouse1997

Forum Gebruiker
Berichten
554
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
EDIT
next mini aangesloten op poort 1
eigen router aangesloten op poort 4
alles terwijl het modem in bridge mode staat en het werkt, niet heel logisch maar ik ben tevreden
 
Laatst bewerkt:

René

Moderator
Berichten
9.528
Internet
  1. T-Mobile
Zoals je het in de screenshot hebt gedefinieerd krijgt de Mediabox de DNS van 8.8.8.8.
Dat is mogelijk een probleem. Sinds kort is het niet meer toegestaan om de Next via een andere provider te laten lopen.
Vermoedelijk geldt dat ook voor DNS. Je moet dus zorgen dat de Mediabox de normale Ziggo DNS servers toegewezen krijgt.

De constructie die je nu hebt, router en Mediabox rechtstreeks op je modem in bridge, dat werkt inderdaad.
Er kunnen maximaal 2 devices worden aangesloten op een modem in bridge. Deze krijgen dan beiden een eigen publiek IP adres.
Dat houdt dus in dat je Mediabox nu rechtstreeks aan internet is verbonden, zonder firewall.
Is dat erg? Mwoah, zolang er geen kwetsbaarheid bekend is in de Mediabox. Maar ik persoonlijk zou dat toch niet zo doen.

Overigens is dit niet de bedoeling van Ziggo, maar dit doen ze om een eventuele router swap makkelijker te maken (ivm dhcp reservering).
 
Topicstarter
Topicstarter
mouse1997

mouse1997

Forum Gebruiker
Berichten
554
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
die maximaal aantal apparaten was mijn duidelijk ja die staat bij mij op 3
1673088451441.png



en kwetsbaarheden in de mediabox maak ik me niet zo druk om aangezien het als het goed is 2 verschillende wan ip's zijn en dus niet bij elkaar kunnen communiceren


ik heb het ook geprobeerd met de no redirection mogelijkheden maar vermoedelijk had ik ook de router moeten herstarten ivm dhcp leases
 

Bijlagen

  • 1673086116505.png
    1673086116505.png
    25,5 KB · Weergaven: 29
Laatst bewerkt:

lebans

Forum Gebruiker
Berichten
239
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Dank jullie. Ik zag inderdaad dat er 3 apparaten aangesloten konden worden. Maar lukte niet. Nu wel, mediabox herstarten doet wonderen. Voorheen had ik ook de Next(coax versie) apart van eigen router in de modem(bridgemode) gestoken, een tijd geleden werd het aantal terug geschroefd van 3 naar 2. Maar ik vond het altijd prettiger om mediabox en router gescheiden te houden. Nu kan ik weer pielen met mijn router zonder dat de mediabox er onder lijdt.
PS Sinds kort heb ik het/de Sagem modem ipv Arris.
 

CreativeS

Forum Gebruiker
Berichten
16.709
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
die maximaal aantal apparaten was mijn duidelijk ja die staat bij mij op 3
Bekijk bijlage 39116

en kwetsbaarheden in de mediabox maak ik me niet zo druk om aangezien het als het goed is 2 verschillende wan ip's zijn en dus niet bij elkaar kunnen communiceren

Maar je laat wel het MAC-adres van je modem in het screenshot staan…. 4C:**:5D:**:.64:** :angel:
 
Topicstarter
Topicstarter
mouse1997

mouse1997

Forum Gebruiker
Berichten
554
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Maar je laat wel het MAC-adres van je modem in het screenshot staan…. 4C:**:5D:**:.64:** :angel:
het spijt me maar ik zie nergens mijn modem mac
het enigste wat ik laat zien is de mediabox mac

ikzelf heb ook de sagemcom met maximaal aantal apparaten 3
 
Bovenaan