• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

netwerkkaart vraagje

N

nora

Hoi,

Ik heb 2 PC's nu thuisnetwerkend met een sweex LB000021 router.
Even de lampjes van links naar rechts :
1. power : aan
2. boven - 10/100 wan uit
    onder  -  link/act aan
3. boven - 10/100 lan 1 uit
    onder -  aan
4. boven - 10/100 lan 2 aan
    onder -  aan

In PC 1 zit een realtek 8029 kaart - is dit een langzame kaart ?
Kan ik beter een andere kaart aanschaffen (een 10/100 kaart) ?

Groeten,
Nora
 
De 8029 is een 10mbit kaart. Dit zou snel genoeg moeten zijn voor de meeste mensen thuis. Het zal je internet in ieder geval niet vertragen.
 
Wel is het zo dat je netwerkverkeer tussen de twee PC's aanzienlijk sneller verloopt met een 100 mbit kaartje. Dus als je regelmatig (grote) bestanden over je eigen (interne) netwerk, je LAN dus, transporteert, is het misschien wel die € 8,- waard om een nieuwer kaartje te kopen.

Eigen ervaring van afgelopen weekend:

In mijn neef zijn PC zetten we een netwerkaartje van Sweex (Lancard PCI) en die werd niet door het moederbord herkend. Nog net op tijd naar de PC boer gebeld en geruild voor een andere met dezelfde chipset (Realtec 8139) en zelfs voor het blote oog geheel gelijk aan de Sweex. Deze werkte wel onmiddelijk.
Het werd ons overigens al door de verkoper verteld (voor de koop) dat dit bij sommige moederborden kan gebeuren. Hij had het over Pentium I en II. Echter dit AMD bord vertikte het ook.

Misschien een tip dus. Wij wonen vlakbij de PC boer maar als je echt een stukje moet rijden kun je beter een andere dan Sweex vragen.

Let wel, ik heb niks tegen Sweex want mijn LB00021 Router werkt uitstekend! Zonder moeilijke instellingen en alle door mij gewenste opties zijn aanwezig.

Dit alles ter info. Zie maar wat je ermee doet.

Groetjes Tonne.
 
Terug
Bovenaan