• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Netwerk wordt niet herkend na internet delen

R

Raymond

We hebben een netwerk van twee computers, alles werkt prima.

Nu is een kabelverbinding eindelijk mogelijk, dus ik doe een kabeltje van het modem naar de hub, waar ook de twee pc's op zitten, ik vraag een nieuw ID-Naam voor mijn tweede pc op zodat we allebei kunnen internetten.

Hoppa, het internet delen werkt voor beide pc perfect, maar ons netwerk wordt niet meer herkent, alleen het netwerk naar het kabelmodem, maar niet het netwerk van PC naar PC.

Ik heb alle volgordes van installeren geprobeerd, eerst kabel naar hub, dan twee pc's of andersom etc.

Maar als ik alles opnieuw installeer, ZONDER kabelmodem, dan doet alles het weer, behalve de internet verbinding natuurlijk.

Hoe kan ik er toch voor zorgen dat beide pc's worden herkent?
Ik gebruik op beide computers Windows XP Prof
 
ja (censored) dat gaat dus ook niet...
je hebt je internet en je netwerk aan dezelfde hub zitten.
dat is dus nie echt slim....

probeer het eens ZO :

kabelmodem>pc1>hub<pc2
of
kabelmodem>pc1<>pc2 (dmv cross cable)

eerst je netwerk in orde maken, daarna je internet en als laatste de ICS aanzetten...suc6

edit : syl ...jij je zin 8)
 
Opzich zou ik best mijn kabelmodem in mijn hub willen prakken, (weer een PCI slot vrij in mijn server) ... misschien toch maar een geavanceerde switch zoeken waar ik 2 poortjes met elkaar kan verbinden ;) ... of een echte router er tussen hangen en daarna pas mijn server...
 
Even voor de duidelijkheid:

Chello wil niet dat je het internet deelt, vandaar dat je van de DHCP-server maar 1 IP-adres krijgt :'(. Wil je het internet toch delen dan heb je een computer of apparaat nodig dat tussen jou (de clienten) en chello in zit, zoals PsychiC al eerder beschreef :D. Als je voor een hardwarematige oplossing kiest dan kan je een router kopen, maar in jouw geval volstaat waarschijnlijk een computer met twee netwerkkaarten (een voor chello en een voor je netwerk). De internet verbinding op je 1ste netwerkkaart (chello) wordt dan doormiddel van een softwarematige router of proxy gedeeld met alle computers die verbonden zijn met de tweede netwerkkaart.

Hopelijk kan je hier wat mee;) en anders kijk je even bij het tips onderdeel en dan internetverbinding delen op deze site.
 
Alles is mogerlijk

Neem een Router

Cello kabel in de Router en de andere pc pluggen en klaar

Een routr heeft ook nog eens een FireWall en is dus nog veilig ook.
In de pcm van maart vind je dit allemaal terug

Internet delen doe het veilig.................
 
Als je het niet veilig doet sta je bijvoorbeeld het hele internet toe om via jou te klooien op sites, een handige harrie (hacker) kan bijvoorbeeld een site hacken onder jouw naam.
 
Meeuw zei:
Opzich zou ik best mijn kabelmodem in mijn hub willen prakken, (weer een PCI slot vrij in mijn server) ... misschien toch maar een geavanceerde switch zoeken waar ik 2 poortjes met elkaar kan verbinden ;) ... of een echte router er tussen hangen en daarna pas mijn server...

Je moet de Uplink gebruiken, Chello kabel => Uplink
Computers <= poorten 1 - X

For X=1 to 8
 
Ja, maar dan geeft ik UPC toegang tot mijn thuisnetwerk, dat wil ik niet, ik zou een vLAN willen maken tussen he poortje van mijn router en mijn modem...
Ipv de uplink gebruiken kan je ook je kabel niet crossen (of juist wel).
 
Terug
Bovenaan